Ειδήσεις

Συνάντηση Κέλλα με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ


«Θέλω να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τον αγώνα, που δίνετε καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή με αυταπάρνηση και υπό αντίξοες συνθήκες. Είστε οι αφανείς ήρωες, όπως και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που κρατάτε το κοινωνικό κράτος όρθιο.

Γνωρίζω, από πρώτο χέρι, ότι υπερβάλλετε εαυτόν, καλούμενοι να δράτε αστραπιαία, χρησιμοποιώντας μέσα, τα οποία θα έπρεπε να συντηρούνται και να ανανεώνονται αποτελεσματικότερα, ώστε να μην βασιζόμαστε στις δωρεές ιδιωτών.

Ως παράταξη ήμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, ενώ, προσωπικά, είμαι πάντα διαθέσιμος, για να συζητήσουμε και να προωθήσουμε κάθε συλλογικό αίτημά σας, με γνώμονα τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας, την ενίσχυση της ασφάλειας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς σας.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη συνάντησή του με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, όπου άκουσε τα προβλήματά τους και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα υγείας της ΝΔ, επισημαίνοντας:

«Το πρόγραμμά μας έχει ως στόχο να διασφαλίσει την ποιότητα της δημόσιας υγείας για όλους τους Έλληνες.

Καταρχάς, θα ενισχύσουμε την πρόληψη και την περίθαλψη με μέτρα, όπως το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας, η ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού και το επαγγελματικό management, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Δεύτερον, έχουμε προβλέψει τη στελέχωση των νοσοκομείων με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο, την πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και την κάλυψη, σε βάθος τετραετίας, όλων των οργανικών θέσεων.

Τρίτον, θα λάβουμε και ειδικότερα μέτρα για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως τη λειτουργία ειδικών κέντρων αντιμετώπισης του καρκίνου, τη λειτουργία διπλής βάρδιας σε όλα τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα, την επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες, την καθιέρωση ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδεςκαι την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών».

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια αποκαθιστά τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 57χρονος στη Λάρισα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα