Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 5η συνάντηση του BLUEMED


​Η 5η συνάντηση του Προγράμματος Διακρατικής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2014-2020 “BLUEMED” με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Στην 1η μέρα της συνάντησης παρουσιάστηκε από τους εταίρουςαπό την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Κροατία η πρόοδος του έργου BLUEMED που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ως προς την εφαρμογή του έργου, ενώ δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι το έργο εισέρχεται στα τελευταίαστάδια εφαρμογής του και συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση των μελλοντικών δραστηριοτήτων. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε από την κα. Αγγελική Βενέτη, συντονίστρια του έργου BLUEMED, η ενημέρωση των εταίρων σχετικά με την εξέλιξη των παραδοτέων του έργου και τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτών.

Παράλληλα, παρουσιάστηκανοι κατευθυντήριες γραμμές για τις σημαντικότερες δραστηριότητες οι οποίες αφορούν την κεφαλαιοποίηση του έργου, όπως είναι η εκπαίδευση του προσωπικού στις πιλοτικές περιοχές, καθώς και οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για τη λειτουργία των Κέντρων Ευαισθητοποίησης των Επισκεπτών και Διάχυσης της Γνώσης. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν ποιες θα είναι οι απαραίτητες δράσεις για την περαιτέρω προβολή του έργου, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με  τη γενική διαχείριση του έργου.

Η 2η μέρα της συνάντησης ήταν αφιερωμένη και αφορούσε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας, το ετήσιο σημείο συνάντησης της ΕΕ για τις θαλάσσιες υποθέσεις και την γαλάζια ανάπτυξη. Το έργο BLUEMED με την υποστήριξη του εταίρου ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. διοργάνωσε μια ολοήμερη εκδήλωση με τίτλο “One Sea. A Common Culture. AGreatFuture!”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ “Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας” της Θεσσαλονίκης, μια πρωτοβουλία για την προώθηση των στόχων του έργου και την κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του.Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης υπογράφηκανΜνημόνια Συνεργασίας (MOUs) με τους ενδιαφερόμενους φορείς (stakeholders) του έργου BLUEMEDκαι πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου παρουσία δημοσιογράφων για την περαιτέρω διάδοση του έργου.

Τέλος, μέσω αυτής της εκδήλωσης, οι τοπικοί και διεθνείς ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν έργα της ΕΕ ή άλλες πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την προστασία της υποθαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού καθώς και την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με αυτάτα σημαντικά θέματα. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης η κα. Αγγελική Βενέτη, συντονίστρια του έργου BLUEMED,είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την γενική ιδέα και τουςστόχους του έργου, καθώς και την προστιθέμενη αξία εφαρμογής του τόσο στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και σε ολόκληρη την Μεσόγειο.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg MED 2014-2020.Για την πρόοδό του και άλλες ειδήσεις μπορεί κανείς να ακολουθεί στοFacebookκαι τοTwitter!

Προηγούμενο άρθρο Μετάδοση αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών
Επόμενο άρθρο Θεώρηση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη Μηχανικού ΤΕ από το ΤΕΕ