Ειδήσεις

Κέλλας: Στοχευμένα μέτρα για τον Τύρναβο και την περιφέρεια


Μαζική είναι η στήριξη των Τυρναβιτών στον αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, που πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του στην πόλη του Τυρνάβου, ενώπιον πλήθους κόσμου, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού εξαπέλυσε επίθεση προς την απερχόμενη Κυβέρνηση για την οικονομική εξάντληση των πολιτών, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την εσωτερική ανασφάλεια και τηστοχοποίηση της Ελληνορθοδοξίας, αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, επισημαίνοντας:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει άπαντες ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα.Κάθε παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και αμφισβήτησητης ακεραιότητάς μας θα απαντώνταιάμεσα. Στηρίζουμε σθεναρά την Κύπρο και τα δικαιώματά της.

Προειδοποιούμε την Αλβανία ότι οφείλει να προστατεύσει πλήρως την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, εάν θέλει να διατηρήσει την ευρωπαϊκή προοπτική της ζωντανή.

Προασπιζόμαστε την παρακαταθήκητου Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Θα οργανώσουμε διεθνή επικοινωνιακή εκστρατεία για την πραγματική Μακεδονία και θα αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, αξιοποιώντας το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ».

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ ενημέρωσε τους πολίτες για τα οικονομικά μέτρα και τα ειδικότερα μέτρα στήριξης, που θα ληφθούν γιααγρότες και κτηνοτρόφους, σημειώνοντας:

«Πρόκειται για στοχευμένα μέτρα, όπως ηδραστική η μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων, συνεργατικών σχημάτων και επιχειρήσεων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου μερισμάτων, η αύξηση του αφορολόγητου και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως είπα και κατά την επίσκεψή μου στις πληγείσες,από τις τελευταίες χαλαζοπτώσεις, περιοχές, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής και οι αποζημιώσεις να δίδονται έγκαιρα, γι’ αυτό θα εκσυγχρονίσουμε τον ΕΛΓΑ.

Θα βάλουμε τέλος στο αίσχος με τα “βαφτίσια” γάλακτος και κρέατος, που προκαλούν την κατρακύλα των τιμών, εντατικοποιώντας και αυστηροποιώντας τους ελέγχους και εφαρμόζοντας το ισοζύγιο γάλακτος.

Θα προχωρήσουμε στην ίδρυση του Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου, ώστε να στηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη την επαγγελματική τους πορεία και θα εγκαταστήσουμε τη μόνιμη επικοινωνία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των Περιφερειών, προκειμένουοι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι να είναι στο πλευρό τους με ουσιαστικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα. Η Κυβέρνηση θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών ανά προϊόν για τη στρατηγική ανάπτυξή τους, όπως των μοναδικών κρασιών και του τσίπουρου, που παράγει ο Τύρναβος».

Ο κ. Κέλλαςυπογράμμισε, επίσης, ότι «αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα και προϋπόθεση της ελευθερίας των πολιτών να νιώθουν ασφαλείς», γι’ αυτόη νέα κυβέρνηση θα «αποκαταστήσει το αίσθημα της ασφάλειας σε όλη την επικράτεια, με την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, την κατάργηση του νόμου για το άσυλο στα πανεπιστήμια, την ενίσχυση της Αστυνομίας με 1500 νέους αστυνομικούς, την ανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και την παροχή νέου εξοπλισμού».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δημογραφικό και τη «χορήγηση επιδόματος 2000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται στη χώρα, την επαναφορά των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και  στην Παιδεία, επισημαίνοντας πως «θα δοθούν πρόσθετα εφόδια στους μαθητές, όπως το πιστοποιητικό γνώσης πληροφορικής έως την Α΄ Λυκείου και η πιστοποιημένη γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, ενώ η εκπαίδευση θα διασυνδεθεί με την αγορά εργασίας, μέσω των ΕΠΑΛ και των Πανεπιστημίων που θα αποκτήσουν περισσότερα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε «ισχυρή εντολή», σημειώνοντας:

«Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής! Ούτε μπήκα στην πολιτική για να αποκτήσω επάγγελμα. Είχα και έχω επάγγελμα! Εργάζομαι ως γιατρός όλα μου τα χρόνια και μάλιστα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Γνωρίζω, πολύ καλά, τι σημαίνει να πληρώνεις την Εφορία και τις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και την αγωνία αν μείνουν χρήματα στην άκρη, στο τέλος του μήνα.

Εισήλθα στον πολιτικό στίβο γιατί αγαπώ τον τόπο μας! Γιατί θέλω να δω τον Τύρναβο και τονΝομό μας να προοδεύουν και την Ελλάδα να ανακτάτη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και τον κόσμο, τιμώντας τους προγόνους μας και την παράδοσή μας!

Αυτά τα χρόνια, που σας εκπροσωπώ στη Βουλή, ήμουν πάντα δίπλα σας, και έτσι θα συνεχίσω, από όποια θέση και αν κληθώ να προσφέρω. Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί περπατήσαμε στα εύκολα και τα δύσκολα, μαζί συνεχίζουμε!».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Γυναίκες με τα όλα τους» στον θερινό κινηματογράφο
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Τεμπών για τον καθαρισμό των οικοπέδων