Ειδήσεις

Κέλλας: Αγροτική πολιτική μαζί με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις


Τη Μελία, τη Μέλισσα, τη Νίκη, το Σωτήριο και το Αρμένιο επισκέφτηκε, κατά σειρά, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ενημερώνοντας τους κατοίκους σε σχέση με το πρόγραμμα της ΝΔ για την αγροτική ανάπτυξη, επισημαίνοντας:

«Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και η στήριξη της υπαίθρου αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του κυβερνητικού μας προγράμματος. Θα ξεκινήσουμε από την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, διορθώνοντας αδικίες και ανακουφίζοντας τους αγρότες μας από την υπερφορολόγηση. Θα μειώσουμε δραστικά τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 22% στο 9%, για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, τον φόρο των αγροτικών επιχειρήσεων από 28% στο 20%, καθώς και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Επιπλέον, θα μειώσουμε τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα.

Παρά την αδράνεια της απερχόμενης Κυβέρνησης, θα διαπραγματευτούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ, ενώ,παράλληλα, σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα ενίσχυσης και κατάρτισης των αγροτών μας, προκειμένου να παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα με εξαγωγική δυναμική».

Προσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΕΛΓΑ και τη λήψη πρόσθετων υποστηρικτικών μέτρων και συνεργειών μεταξύ των αρμοδίων φορέων, σημειώνοντας:

«Οι πρόσφατες καταστροφικές χαλαζοπτώσεις κατέδειξαν, για μια ακόμη φορά, την επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που αποτελεί δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγχρόνως, στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην παραγωγική διαδικασία ανενεργούς πόρους (γη, εγκαταστάσεις και υποδομές), που βρίσκονται στα χέρια του κράτους, ενώ θα ενισχύσουμε τον ρόλο των Περιφερειών και των γεωπονικών υπηρεσιών, ώστε να συμβουλεύουν και να υποστηρίζουν τους αγρότες, χωρίς να περιορίζονται στην απλή καταγραφή και μέτρηση των επιδοτήσεων.

Περαιτέρω, πιστεύουμε ότι η εποχή μας επιβάλλει τη διαρκή αλληλεπίδραση όλων όσοι εμπλέκονται στην παραγωγική αλυσίδα. Προς τον σκοπό αυτό, θα καθιερώσουμε, σε τακτική βάση, τον διάλογο της νέας κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών ανά προϊόν και τη διαβούλευση με μεταποιητές και εμπόρους, προκειμένου να επιτύχουμε τη στρατηγική ανάπτυξη κάθε προϊόντος».

 

Προηγούμενο άρθρο Τελετή λήξης και συναυλία της Γιώτας Νέγκα στο Φεστιβάλ Πηνειού
Επόμενο άρθρο Σε συνάντηση εργασίας ο ΣΘΕΒ στο Βερολίνο