Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των βουλευτών Βάσως Αλεξανδρίδου και Μαρίας Θεοχάρη και του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα


Σε επισκόπηση της πορείας των πολεοδομικών ζητημάτων στον δήμο Αγιάς προχώρησαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης με τις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λάρισας κα Βάσω Αλεξανδρίδου και Καρδίτσας κα Μαρία Θεοχάρη και τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για τα ΣΧΟΑΑΠ των παλιών δήμων Μελιβοίας και Ευρυμενών καθώς και για το ΓΠΣ του παλιού δήμου Αγιάς.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων ήταν ότι για την ανάπτυξη της Ελλάδας, κάτι που αποτελεί εθνικό στόχο και επείγουσα προτεραιότητα, είναι αναγκαίο ένα ξεκάθαρο πλαίσιο κανόνων που θα καθορίζει τις χρήσεις γης σε όλη την επικράτεια λαμβάνοντας φυσικά υπ’ όψιν των κοινωνικών και οικονομικών μεταβολών που έχουν συντελεστεί.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο χρονίζον ζήτημα με τις ιδιοκτησίες στην Αλεξανδρινή (Στρίντζος), για το οποίο οι δύο βουλευτές κα Βάσω Αλεξανδρίδου και Μαρία Θεοχάρη, ο δήμαρχος κ. Αντ. Γκουντάρας και ο κάτοικος της περιοχής κ. Ηλίας Κίτσιος είχαν επισκεφθεί προ εβδομάδων τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.

Οι δύο βουλευτές, ο δήμαρχος και ο κ. Ηλ. Κίτσιος εξήγησαν στον κ. Ν. Σηφουνάκη ότι λόγω της γνωστής εκκρεμότητας που υπάρχει στην περιοχή της Αλεξανδρινής οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα (Ν. 4014/11

).

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι θα εξετάσει το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πέτρος Κωστόπουλος:"Η άνοδος, η πτώση και το γιατί..." Η εξομολόγηση για την χρεοκοπία της ΙΜΑΚΟ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος Γρ. Περιφέρειας Θεσσαλίας της ΝΔ: «Μητέρα των μαχών» οι επικείμενες εκλογές!