Ειδήσεις

Απόβαση της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στα Φάρσαλα


“Απόβαση” στην  ιστορική πόλη του μυθικού Αχιλλέα, θα κάνει  φέτος η περίφημη και πολυβραβευμένη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , μετά από πρόσκληση της  Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Άρη Καραχάλιου, σε συνεργασία με το παγκόσμιο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και τον πρόεδρό του κ. Κων/νο Σκριάπα, προκειμένου να πραγματοποιήσει  μια μεγάλη συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης , την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 9.30 μ.μ. , στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για  όλους, με την παράκληση των διοργανωτών όσοι θέλουν να προσκομίσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας ,από Ελληνικές  επιχειρήσεις, για να στηριχθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης των Φαρσάλων.

Οι φετινές μεγάλες συναυλίες της περίφημης αυτής Μπάντας, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς , θα είναι ,όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική Μουσική και θα μας ταξιδέψουν στη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου και της δεκαετίας του 1960, μέσα από εξαιρετική μουσική ,τραγούδι, εικόνες, χορογραφίες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών-σολίστ.

Μια μεγάλη συνεργασία του Δήμου Φαρσάλων με το ΓΕΝ για καλό σκοπό

 Η συναυλία αυτή , που δεν έχει προηγούμενο για την πόλη των Φαρσάλων, είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης συνεργασίας του Δήμου Φαρσάλων με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και έτσι για φέτος , τα Φάρσαλα θα είναι ένας απόλυτος προορισμός για τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , αφού οι εμφανίσεις της περίφημης αυτής μπάντας, που είναι , ίσως, η καλύτερη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , είναι σπάνιες.

Πρόκειται για τη μία από τις τρεις συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σπάνιας  ποιότητας και αισθητικής  , που θα διοργανωθούν και φέτος σε όλη τη Θεσσαλία, με πρωτοβουλία του Δικτύου  “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού  και συνδιοργανωτή τον Δήμο Φαρσάλων . Οι άλλες δύο συναυλίες θα γίνουν στο Βόλο και στα Τρίκαλα.

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της 40μελούς Μπάντας ΓΕΝ, που θα έλθει στα Φάρσαλα με τους καλύτερους σολίστες της ,  έχει ο  ακούραστος  και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος  κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ) ,που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια, κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες  της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο, διαφημίζοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, μέσα από τη μουσική.

Σολίστ : Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο) , Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος)   και   Ανδρέας Καραούλης (τενόρος) Χορογραφίες :  Βάσω Τηλιοπούλου

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, που, με μεθοδικό και αποτελεσματικό τρόπο ,ετοίμασε αυτή τη μεγάλη συνεργασία ,για πρώτη φορά για την ιστορία της πόλης, τονίζει ότι: ” οι  πολίτες της περιοχής των Φαρσάλων , θα έχουν τη μοναδική  ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός , αφιερωμένο στις χρυσές εποχές της Ελληνικής μουσικής . Ο Δήμος Φαρσάλων και όλοι οι συντελεστές της σπάνιας αυτής εκδήλωσης, έχουν ως σκοπό:1. να προσφέρουν μια -μοναδική και εξαιρετικής ποιότητας- πολιτιστική εκδήλωση, προς τους πολίτες, υψηλών προδιαγραφών , που σπάνια συναντά κανείς, 2. να αναδείξουν το έργο της Μπάντας ,που τόσα χρόνια παράγει πολιτισμό και διαφημίζει τη χώρα σε όλο τον κόσμο, 3. Να αναδείξουν  την κοινωνική αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και 4. να στηρίξουν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας στην περιοχή των Φαρσάλων” .

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

 

Συνοπτικό ιστορικό της Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού

 Το πρώτο μουσικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού συγκροτήθηκε το 1879. Από την σύστασή της, η Μουσική του Π.Ν. επιβαίνουσα πολεμικού πλοίου, με ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία της επί του ένδοξου θωρηκτού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του για την απελευθέρωση των υπόδουλων νησιών του Αιγαίου και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Μουσικής κατέχει και η συμμετοχή της στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθηκαν στην Αθήνα το 1896 και το 2004. Σήμερα, η Μουσική του Π.Ν. με έδρα της το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, με την συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. Η Μουσική του Π.Ν. συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των Πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

 

Πληροφορίες στο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 EMail : skriapask@gmail.com

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Ενίσχυση της Πανεπιστημιακής Τεχνολογικής Εκπ/σης χωρίς αποκλεισμούς
Επόμενο άρθρο H Περιφέρεια στο συνέδριο Mediterranean Sustainable Tourism Convention