Ειδήσεις

Εκπαιδευτική δράση για το περιβάλλον


Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας  επισκέφτηκαν τα συστεγαζόμενα  1ο& 4ο Νηπιαγωγεία Αμπελώνα Τυρνάβου την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η ομάδα που ασχολείται με  την ενημέρωση σχολείων σε θέματα εθελοντισμού και περιβάλλοντοςσυμμετείχε σε δράση φύτευσης αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών για τον εξωραϊσμό του σχολικού κήπουπου μοιράζονται τα δύο νηπιαγωγεία.

Παράλληλα ενημέρωσετα παιδιά, τις  νηπιαγωγούς και τους γονείς για την σπουδαιότητα της διατήρησης παραδοσιακών σπόρων και γενικότερα για την εθελοντική της δράση.

Στη συνέχεια παρουσίασε τρόπους χρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών στη φύτευση και πιο συγκεκριμένα στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση πλαστικών μπουκαλιών και καπακιών. Πρόσφερανστους μικρούς μαθητές  δεκάδες παραδοσιακά φυτά και σπόρους  για να δημιουργήσουν στα σπίτια τους το δικό τους παραδοσιακό λαχανόκηπο.

Η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  είναι πρωταρχικός στόχος  για κάθε ενεργό πολίτη σε καθημερινή βάση.

Με την δράση αυτή οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ολοκληρώνουν  για φέτος τις επισκέψεις τους σε σχολεία της περιοχής μας και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη σχολική χρονιά.

Προηγούμενο άρθρο 4η Έκθεση-Διαγωνισμός Στατικού Μοντελισμού στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο Ημιμαραθώνιος Βερδικούσιας