Ειδήσεις

Κέλλας: Ανάκαμψη και ανάπτυξη για τη χώρα αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές


«Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτυπώνει τι θα συνέβαινε, αν παρέμενε η Κυβέρνηση Τσίπρα στην εξουσία, παρά το μείγμα της εξαντλητικής φορολόγησης και της αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζει. Δεν αφορά την κατάσταση, που θα επικρατήσει στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθότι έχουμε σοβαρούς αναπτυξιακούς στόχους.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5.30» των Αμ. Κάτζου και Β. Γιακουμή, στην τηλεόραση του OPEN, κληθείς να σχολιάσει το «καμπανάκι» της Επιτροπής έπειτα από τα προεκλογικά μέτρα της Κυβέρνησης, προσθέτοντας:

«Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κομισιόν αντιμετώπισε όλα τα προηγούμενα χρόνια τον κ. Τσίπρα με προκλητική επιείκεια, εν συγκρίσει με την αυστηρότητα που έδειξε στη δική μας διακυβέρνηση. Επομένως, ό,τι λέει η Κομισιόν δεν είναι απαραίτητα και πάντοτε σωστό. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες δημόσιους λειτουργούς και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για τη διατήρηση των 120 δόσεων και του ΦΠΑ στην εστίαση, απάντησε:

«Θα τα διατηρήσουμε και θα τα διορθώσουμε. Καταρχάς, θα απλουστεύσουμε τις διαδικασίες υπαγωγής στο καθεστώς, μειώνοντας τη γραφειοκρατία. Οι 120 δόσεις είναι ημιτελές μέτρο, αφού για τις επιχειρήσεις προβλέπονται μόλις 18-30 δόσεις. Επίσης, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αφορά προϊόντα, όπως αναψυκτικά και ροφήματα, που βρίσκονται στα ράφια, εκεί, δηλαδή, όπου δεν υπάρχει φοροδιαφυγή, και δεν θα αποφέρει έσοδα. Εμείς θα επεκτείνουμε τη μείωση στην εστίαση. Άλλωστε ήταν η δική μας διακυβέρνηση που μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, ας μην το ξεχνάμε αυτό».

Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ σημείωσε πως η πολιτική αλλαγή, που ξεκίνησε με τις Ευρωεκλογές, έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στην οικονομία, επισημαίνοντας:

«Το πώς θα είναι η ελληνική οικονομία με κυβέρνηση τη ΝΔ φαίνεται, ήδη, από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, το χρηματιστήριο εκτινάχθηκε, ενώ η απόδοση των ομολόγων μειώθηκε κάτω από το 3%. Έχετε μία εικόνα του τι θα συμβεί το επόμενο εξάμηνο και τα επόμενα χρόνια από την πολιτική, που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνδυάζοντας τη μείωση της φορολογίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά τους θεσμούς και την Κομισιόν, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι θέτουν στόχους. Το πώς θα υλοποιηθούν οι στόχοι είναι στο χέρι της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η υπερφορολόγηση και το “σκούπισμα”των δημοσίων αποθεματικών, για να δημιουργηθεί υπερπλεόνασμα, ήταν απόλυτες επιλογές του κ. Τσίπρα, όπως και το τέχνασμα με την προεκλογική δήθεν 13η σύνταξη, που είδαμε τα αποτελέσματά τους».

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση ταινίας για τη Διαχρονική Λάρισα
Επόμενο άρθρο Έργα ασφαλτόστρωσης στη Βερδικούσια από την Περιφέρεια