Ειδήσεις

Παράταση Υποβολής του Υπομέτρου Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς για την 4η Τροποποίηση (με ΑΔΑ : ΩΟΓΔ4653ΠΓ-ΚΜ0) της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης «1η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020» (με ΑΔΑ : 6ΜΘ14653ΠΓ-ΩΘΡ).

Με την παρούσα τροποποίηση, ορίζεται ως λήξη της ηλεκτρονικής υποβολής του

Υπομέτρου 6.3, η 25η Ιουνίου 2019 και ώρα 1 μετά το μεσημέρι.

Στόχος του Υπομέτρου 6.3 είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μεγέθους παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) από 5.000€ έως 7.999 €, να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες (τουλάχιστον κατά ποσοστό ίσο με 15%). Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ατομικό αγροτικό εισόδημα από 0,01€ έως 3.000€ και συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000€.

Η 1η πρόσκληση εφαρμόζεται αποκλειστικά σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες στην επικράτεια της χώρας με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους, παρέχοντας στήριξη σε φυσικά πρόσωπα κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έως και 61 ετών, για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων μικρών εκμεταλλεύσεών τους.

Αναλυτικότερα στοιχεία για τους όρους, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που διέπουν το μέτρο

υπάρχουν στην πρόσκληση του μέτρου καθώς και στις τροποποιήσεις αυτής, οι οποίες αναρτώνται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, www.agrotikianaptixi.gr και www . thessaly . gov . gr .

Οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν λαμβάνουν ποσό ενίσχυσης ίσο με 14.000 ευρώ το οποίο

καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) https://www.ependyseis.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2413511170 Α. Νικολάου, 2413511105 Γ. Γεωργιάδου

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Οι αλλαγές για την διαχείριση ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2018