Η Πνευμονολογική Κλινική απελευθερώνει τις παιδικές χαρές από το κάπνισμα

30 Μαΐου 2019

Στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διδάσκεται για δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά κατ’ επιλογήν μάθημα με αντικείμενο «κάπνισμα» από την επιδημιολογία, τα νοσήματα που προκαλεί, τις μεθόδους διακοπής και τις παρεμβάσεις που πρέπει να υιοθετηθούν για να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία. Το μάθημα που είναι από τα δημοφιλέστερα που προσφέρονται από το Ιατρικό Τμήμα, παρακολουθούν περισσότεροι από 100 προπτυχιακοί φοιτητές. Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (31 Μαΐου 2019), φοιτητές που ολοκλήρωσαν το μάθημα με την πρωτοβουλία και τη συνεργασία των καθηγητών τους κόλλησαν σε εμφανή σημεία παιδικών χαρών της Λάρισας αυτοκόλλητα με μήνυμα «Χώρος ελεύθερου καπνού» προτρέποντας τους γονείς των παιδιών που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές να μην καπνίζουν. Έτσι τα παιδιά θα αναπνέουν καθαρό αέρα, θα έχουν αντικαπνιστικά πρότυπα και δεν θα βρίσκουν να πιάσουν αποτσίγαρα ή να εισπνεύσουν στάχτη.
Τα ίδια αυτοκόλλητα είναι στη διάθεση όσων θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για να σημάνουν τις εισόδους των σπιτιών ή των καταστημάτων τους. Μπορούν να τα παραλαμβάνουν από την Πνευμονολογική Κλινική, τηλεφωνώντας στο 2413502812.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής ΚΙ Γουργουλιάνης «ήρθε η ώρα να πάρουμε όλοι στα χέρια μας το δικαίωμα στον καθαρό αέρα και να προστατεύσουμε πρώτα από όλους τα παιδιά μας από την έκθεση στα προϊόντα του καπνού, σημαίνοντας τους χώρους των παιδικών χαρών αλλά και τα καταστήματα ή τα σπίτια μας ως χώρους ελεύθερου καπνού.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ