Ειδήσεις

Μάξιμος: Σημαντικές οι ευρωεκλογές για τη ζωή μας!


«Οι ευρωεκλογές δεν είναι εκλογές ήσσονος σημασίας, δεύτερης κατηγορίας, όπως πολλοί νομίζουν. Αντιθέτως είναι σημαντικές για τη ζωή μας γιατί καθοριστικές αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας λαμβάνονται, πλέον, στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας 46 μαθήτριες και μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Λάρισας στο εθνικό κοινοβούλιο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε ότι τα κράτη-μέλη με την συμμετοχή τους σε μια υπερεθνική ένωση, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύονται για κοινές πολιτικές. Πιο γνωστή είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική που καθορίζει και τις αγροτικές επιδοτήσεις, που συνέβαλαν καθοριστικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών και κτηνοτρόφων μας. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχουμε ολοκληρωμένες κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα με ενιαίο στρατιωτικό βραχίονα της ΕΕ, που θα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ένωσης. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, που είναι το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης και αντιμετωπίζει μια διαρκή απειλή εξ ανατολών. Η απάντηση, λοιπόν, στις προκλήσεις των καιρών είναι περισσότερη Ευρώπη με εμβάθυνση, που σημαίνει ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με κοινές πολιτικές σε όλους τους τομείς και αλληλεγγύη».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρουσίασε στα παιδιά τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και τα ευχήθηκε καλή πρόοδο!

Τις μαθήτριες και τους μαθητές συνόδευαν η διευθύντρια κ. Ελένη Ντούνα και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Δημήτρης Καλογιάννης, Απόστολος Μητράκας και Φάνης Τσάνης.

 

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις 180 εκατ. ευρώ για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του
Επόμενο άρθρο Διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών