Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Καταρρέουν τα Νοσοκομεία της Λάρισας


Για σημαντικότατες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, αλλά και τεχνικό προσωπικό, καθώς και σε ελλείψεις υλικών μίλησαν στελέχη, εργαζόμενοι αλλά και συνοδοί ασθενών στα νοσοκομεία της Λάρισας, το Γενικό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, κατά την επίσκεψη της υποψήφιας δημάρχου Λαρισαίων, Ρένας Καραλαριώτου στις δύο πιο σημαντικές δομές υγείας σε όλη τη Θεσσαλία.

«Επί πέντε χρόνια, η δημοτική αρχή του κ.Καλογιάννη δεν έκανε απολύτως τίποτα για να διεκδικήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους απαιτούμενους ανθρώπινους και υλικούς πόρους για τη λειτουργία των δύο νοσοκομείων της πόλης μας. Ούτε μία ανακοίνωση για την υποστελέχωση και τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν γιατροί και εργαζόμενοι, τα δύο νοσοκομεία παρουσιάζουν εικόνα “κατάρρευσης”», τόνισε η κ.Καραλαριώτου, μετά τις επαφές που είχε με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένωνσε ΓΝΛ και ΠΝΛ.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», συνοδευόμενη από κλιμάκια υποψηφίων του συνδυασμού, επισκέφθηκε και την έδρα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, καθώς και την έδρα της ΥΠΕ.

Ανάγκες

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, αλλά και υλικών, καθώς από το 2010 κι έπειτα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Έλλειψη προσωπικού, οχημάτων, αλλά και σοβαρά προβλήματα με το απαρχαιωμένο τηλεφωνικό κέντρο αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να ζητούν περισσότερα ασθενοφόρα, εξοπλισμό, αλλά και πληρώματα διασωστών, για τις ανάγκες της διακομιδής των ασθενών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, εκτός από τις σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό, οι εργαζόμενοι –και οι ασθενείς- είναι αντιμέτωποι και με τα σοβαρότατα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του ιδρύματος –«το κτίριο στην κυριολεξία σαπίζει και καταρρέει», επισήμαναν στην κ.Καραλαριώτου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

«Θα ασχοληθούμε άμεσα και σοβαρά, ως η επόμενη δημοτική αρχή, με τις δομές υγείας στην πόλη μας. Να διεκδικήσουμε τους απαραίτητους πόρους, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των πολιτών μας. Σε στενή συνεργασία με το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, θα καταρτίσουμε ένα σχέδιο, έναν οδικό χάρτη, για την αντιμετώπιση των αναγκών των δύο νοσοκομείων της πόλης μας. Μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά η κ.Καραλαριώτου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανακατασκευή των γηπέδων στο Τ.Δ. Όσσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κώστα Αγοραστού την Πέμπτη 16 Μαΐου