Ειδήσεις

Συντηρεί και βελτιώνει το δρόμο Πύθιου – Κοκκινοπηλού η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Πύθιου  και  Κοκκινοπηλού του Δήμου Ελασσόνας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

«Κάθε έργο που κατασκευάζουμε ακουμπά τις ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου και  κερδίζουμε τη μάχη με προβλήματα δεκαετιών. Στόχος η βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων με τη συντήρηση δρόμων που ήταν επικίνδυνοι ή δυσκόλευαν τη ζωή των οδηγών και των κατοίκων σε κάθε περιοχή. Με σχέδιο, προγραμματισμό, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εξασφαλίζουμε χρήματα και να αποδώσουμε στους συνανθρώπους μας ένα οδικό δίκτυο σύγχρονο και ασφαλές για όλους. Γιατί και οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν το δικαίωμα στη ζωή» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στην υπογραφή σύμβασης του έργου παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Μέγας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Λυτροκάπης και Χρήστος Ντάγιας, ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσίων Γιάννης Μιχαλές και ο διευθυντής Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Μπαχτσεβάνος.

Στοιχεία έργου

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου
  • Ασφαλτικές στρώσεις βάσης και κυκλοφορίας.
  • Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
  • Τοποθέτηση πινακίδων (πληροφοριακών, επικίνδυνων θέσεων και ρυθμιστικών)
  • Διαγράμμιση οδοστρώματος.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις φυγόποινων στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δ. Λάρισας τιμάει την Εργατική Πρωτομαγιά