Ειδήσεις

Ευθύμης Λέκκας: Υπό όρους ανοιχτό το Φαράγγι της Σαμαριάς


Υπό όρους έθεσε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας την πρόσβαση των επισκεπτών στο Φαράγγι της Σαμαριάς. “Ο χώρος πρέπει να παραδοθεί προς χρήση, κύριο μέλημά μας ωστόσο είναι η ασφάλεια των επισκεπτών” δήλωσε ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραπέμποντας στο παράδειγμα της παραλίας Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

Ο καθηγητής πρότεινε τη λήψη μέτρων για τη μείωση της διακινδύνευσης στην περιοχή και έκανε λόγο για την ανάγκη σχεδιασμού των υποδομών υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που παρουσιάζουν τα φαινόμενα εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής. Αναγκαία συνθήκη για τον καθηγητή, η υπέρβαση του απαράγωγου γραφειοκρατικού συστήματος, “το οποίο μας καθηλώνει“, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, στο πλαίσιο σύσκεψης που οργάνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στο Ηράκλειο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της έναρξης λειτουργίας του Δρυμού και με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με προσκεκλημένους εκπροσώπους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, φορέων και αρμόδιων υπηρεσιών και είχε θέμα “Έναρξη και ασφαλής λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς”

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε μηλιές και αχλαδιές
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού ενόψει των εορτών του Πάσχα