Ειδήσεις

Στον καθαρισμό ρεμάτων στο Δ. Τεμπών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στον καθαρισμό  ρεμάτων   συνολικού  μήκους  15 χιλιομέτρων, στο Δήμο Τεμπών, προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή της σύμβασης  ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον ανάδοχο, ξεκινούν εργασίες καθαρισμού στα ρέματα Αγ. Αθανασίου, Κάτω Αιγάνης, Ρέντας, Παλιγιάννη, Ριζάκαινα, Μεσάγγαλων – Καστρί Λουτρό – Καράβια, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ξεκινάμε ένα νέο έργο σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών που σύμβαση αφορά την κατασκευή τεχνικών έργων, τη διευθέτηση και τον καθαρισμό ρεμάτων σε μήκος 15 χλμ. στα όρια του Δήμου Τεμπών, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Συγκεκριμένα στα ρέματα Αγ. Αθανασίου, Κάτω Αιγάνης, Ρέντας, Παλιγιάννη, Ριζάκαινα, Μεσάγγαλων – Καστρί Λουτρό – Καράβια, στα οποία οι υπηρεσίες μας εντόπισαν ότι υπάρχουν προβλήματα. Με το έργο αυτό εξασφαλίζουμε την ορθή ροή των υδάτων, προστατεύουμε το περιβάλλον και  θωρακίζουμε την ασφάλεια  ανθρώπων  και περιουσιών  από πλημμυρικά φαινόμενα».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασίλης Πινακάς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας και Στέλιος Δημότσιος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν αφορούν στην αποκατάσταση και τον καθαρισμό ρεμάτων,  με  άρση φερτών υλικών, κατασκευή τεχνικών, πτερυγότοιχων, κοιτοστρώσεων  αντιστηρίξεων από σκυρόδεμα, κατασκευή συρματοκιβωτίων, αποκαταστάσεις μικρών οδικών τμημάτων με ταυτόχρονη αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων και καθαρισμό των τάφρων αποστράγγισης της οδού εκατέρωθεν του σημείου επισκευής.

Συγκεκριμένα τα ρέματα είναι:

  • Ρέμα Αγ. Αθανασίου καθαρισμός σε μήκος 820 μ.
  • Ρέμα Κάτω Αιγάνης. Απαιτείται καθαρισμός σε μήκος 715 μ. και κατασκευή τεχνικού.
  • Ρέμα Ρέντας. Καθαρισμός και ενίσχυση από μπετό σε συνολικό μήκος 740 μ.
  • Ρέμα Παλιγιάννη. Καθαρισμός συνολικού μήκους 3.600 μ. και εργασίες αντιστήριξης πρανών σε μήκος 250 μ.
  • Ρέμα Ριζάκαινα. Απαιτούνται εργασίες καθαρισμού συνολικού μήκους 3.300 μ. και τεχνικά έργα για αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας.
  • Ρέματα Μεσαγγάλων – Καστρί Λουτρό – Καράβια 5.000 μ..
Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Η Θεσσαλία πιο πράσινη περιφέρεια στη χώρα
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Β. Κόκκαλη με παραγωγούς καλλιέργειας αμυγδάλου από τη Λάρισα