Ειδήσεις

Θ. Νασιακόπουλος: Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία στην παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου


Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την ασφαλέστερη κυκλοφορία στην παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου καθώς και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή από τον Πλατύκαμπο έως το Αρμένιο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας σήμερα σε ογκώδη συγκέντρωση στη Μελία.

«Πρόκειται για δύο νευραλγικής σημασίας έργα που αφορούν άμεσα στην καθημερινότητα κάθε δημότη και το εισόδημα κάθε αγρότη», επισήμανε καταχειροκροτούμενος ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος προϊδεάζοντας για νέες σημαντικές πρωτοβουλίες και νέα έργα στη δεύτερη θητεία της δημοτικής αρχής. «Είμαστε πλέον σε καλύτερη θέση στην αφετηρία της νέας θητείας αφού έχουμε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, ώριμες μελέτες, νοικοκυρεμένο δήμο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα», διαβεβαίωσε.

Παρουσιάζοντας τα δύο νέα έργα, ο δήμαρχος Κιλελέρ επισήμανε:

-«Εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, κυρίως από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», προχωρούμε στην ασφαλτόστρωση του αγροτικού σήμερα δρόμου που ξεκινά από το Αχίλλειο, περνά από Μέλισσα, Γλαύκη, Πλατύκαμπο και φθάνει μέχρι τον δρόμο προς Αγιά. Με το σημαντικό αυτό έργο πετυχαίνουμε δύο μεγάλους στόχους:

Ικανοποιούμε το πάγιο αίτημα των αγροτών της περιοχής να κινούνται γρήγορα και με ασφάλεια προς τα χωράφια τους χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Κάνουμε μια έμμεση αλλά σημαντική παρέμβαση στην κυκλοφορία και στην ίδια την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου καθώς η μείωση της κυκλοφορίας των αγροτικών μηχανημάτων συντελεί στη βελτίωση της ασφάλειας και τη γρηγορότερη – χωρίς καθυστερήσεις – κυκλοφορία όλων των ΙΧ αυτοκινήτων. Πρόκειται για μια νέα ουσιαστική παρέμβαση στη Λάρισας – Βόλου μετά από τα έργα που έχει κάνει ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την οποία συνεργαζόμαστε στη βάση των αναγκών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

-Ο Δήμος Κιλελέρ υπογράφει με την «Εγνατία Οδό» σύμφωνο συνεργασίας ώστε η εταιρεία του Δημοσίου με τη μεγάλη εμπειρία σε έργα και μελέτες να αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή εκατέρωθεν της οδού Λάρισας – Βόλου μέσω του πλεονάζοντος νερού απ’ αυτό που διοχετεύεται από τον Πηνειό προς την Κάρλα. Πρόκειται για έργο μείζονος σημασίας για τους αγρότες καθώς ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα έχει ως αποτέλεσμα  περισσότερο νερό για τα χωράφια τους, με αισθητά φθηνότερο κόστος άντλησης. Πρόκειται δηλαδή για έργο που αφορά απ’ ευθείας στην ενίσχυση του εισοδήματος του παραγωγού μέσω της μείωσης του κόστους της άρδευσης, βασικού συντελεστή του κόστους παραγωγής».

Προτεραιότητες νερό, αντιμετώπιση γεωλογικών φαινομένων, ουσιαστική στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων

Στη διαδικασία της δημοπράτησης βρίσκεται το εγκεκριμένο έργο της διασύνδεσης των δικτύων της ∆.Ε. Πλατυκάµπου – ∆.Ε. Κιλελέρ µε την κατασκευή αγωγού κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου και στο έρεισμα της οδού. Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος «…σκοπός του έργου, πέραν του γενικότερου εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης, είναι η αποδοτικότερη διαχείριση του νερού από τις γεωτρήσεις του Αγίου  Νικολάου η διασύνδεση των δικτύων της ∆.Ε. Πλατυκάµπου (Νάµατα, Γλαύκη, Πλατύκαµπος, Γαλήνη, Χάλκη, Πρόδρομος, Μόδεστος, Μελία και Αναγέννηση), ∆.Ε. Κιλελέρ (Κιλελέρ και Κοκκίνες) και ∆.Ε. Αρμενίου (Αχίλλειο, Νίκη, Σωτήριο) έτσι ώστε να είναι δυνατή η ύδρευση των οικισμών και των Δημοτικών Ενοτήτων και από τα δύο δίκτυα.

Με την άμεση επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων των παραπάνω οικισμών. Θα δοθούν κίνητρα σε όσους εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους ή ακόμη και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες να επιστρέψουν. Είναι προφανές ότι το έργο θα έχει θετικό αντίκτυπο και έμμεσα ή/και περιστασιακά και σε άλλους χρήστες ή πολίτες που δραστηριοποιούνται ή διέρχονται από την περιοχή».

«Στις άμεσες προτεραιότητες,τόνισε επίσης ο Θανάσης Νασιακόπουλος,είναι αντιμετώπιση του γεωλογικού φαινομένου των ρηγμάτων που παρατηρείται στις παρακάρλιες, και όχι μόνο, κοινότητες του Δήμου μας.  Ύστερα από αίτημα που καταθέσαμε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία με έγγραφό της προς το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ζήτησε  από αυτό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πραγματοποίησης τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και ΓΓΠΠ.

Κεντρικές προτεραιότητες στη νέα θητεία είναι η άρδευση αλλά και γενικότερα η ουσιαστική στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων με κάθε τρόπο: μέσω της αξιοποίησης της βιομάζας (άχυρα και κτηνοτροφικά – τυροκομικά απόβλητα), της περαιτέρω βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, της στήριξης συλλογικών σχημάτων (συνεταιρισμών – ομάδων παραγωγών) και της προβολής των προϊόντων του τόπου μας», υπογράμμισε ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος.

«Για μας κάθε χωριό είναι το κέντρο του Δήμου μας, στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε κάθε χωριό, κάθε γειτονιά, κάθε οικογένεια», επισήμανε ο δήμαρχος Κιλελέρ κι έκανε εκτενή αναφορά και στα έργα που έγιναν, ολοκληρώνονται κι έχουν δρομολογηθεί στην τοπική κοινότητα της Μελίας.

Τον δήμαρχο προσφώνησαν ο πρώην δήμαρχος Πλατυκάμπου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» Αλέκος Χονδρονάσιος και η τοπική σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Μελίας Αργυρούλα Αμδίτη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Το σχέδιο μας για την ανάδειξη του Πηνειού
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Οικονομία και Μακεδονία κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών