Ειδήσεις

Ο 3ος Ορεινός Αγώνας Κισσάβου στην Αγιά την Κυριακή 21 Απριλίου


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 ο 3ος Ορεινός Αγώνα Κισσάβου «Marathon Race-Green Way», με διαδρομές 40 km, 20km, 10 km και 1,5 km για παιδιά, σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αγιάς και του  Σύλλογου δρομέων Υγείας Αγιάς.  Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι διοργανωτές έδωσαν το στίγμα των αγώνων και απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει αγώνες δρόμου για όλες τις κατηγορίες και παντού. Αυτή την Κυριακή τρέχουμε τον γύρο του Κισσάβου. Ένας ξεχωριστός αγώνας που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και εμπεριέχει τις διαδρομές 40 km, 20km, 10 km  και 1,5 km για τα παιδιά. Ο αγώνας διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς, το Σύλλογο δρομέων Υγείας Αγιάς, τους τεχνικούς και τους εθελοντές του αγώνα. Οι αγώνες δρόμου δίνουν χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, ενώ δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας. Συγχαρητήρια σε όλους  και καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στον αγώνα».

Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς: «Είναι μια διοργάνωση που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και έχει γίνει θεσμός. Θα συμφωνήσω με τον  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ότι υπάρχει βάθος σε αυτή τη συνεργασία. Καταφέραμε να παρουσιάσουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια ελκυστική πρόταση που θα φέρει πολλούς αθλητές και κόσμο στην πόλη της Αγιάς, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Κίσσαβο. Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο γίνεται μια σημαντική προσπάθεια ανάδειξης του Κισσάβου, όχι μόνο με αθλητικές οργανώσεις αλλά και με την ένταξη και υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής.  Ο Κίσσαβος είναι ένα βουνό άμεσα προσεγγίσιμο από την παραλία. Στη διαδρομή του οδικού κυκλώματος Κισσάβου, που θέλουμε να αποδοθεί γρήγορα στους πολίτες, θα βρει κανείς χωριά που αξίζει  να επισκεφτεί».

Απόστολος Κουμπάρος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ορεινού Αγώνα Κισσάβου: «3ος Ορεινός Αγώνας Κισσάβου με τρεις διαδρομές 10 km, 20km και 40 km, με υψομετρικές αντίστοιχα 600μ., 1050μ. και 1978μ. Οι διαδρομές πατάνε πάνω σε παραδοσιακά μονοάτια που στο παρελθόν ένωναν τα χωριά μεταξύ τους. Αφετηρία και τερματισμός για τους μεγάλους αγώνες θα είναι η πόλη της Αγιάς και για τον παιδικό αγώνα αφετηρία η πλατεία Μεταξοχωρίου και τερματισμός η πλατεία Αγιάς.  Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν μετάλλια ενώ στους πρωτεύσαντες σε γενικές και ηλικιακές κατηγορίες θα δοθούν και κύπελλα. Με τον αγώνα όλοι οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν γεύματα και παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής μας.  Καλούμε όλους να έρθουν στην πλατεία της Αγιάς και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των αθλητών και να γνωρίσουν την όμορφη περιοχή μας».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Λιούπας Αντιπεριφεριεάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης, Βασίλης Πινακάς Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, Θάνασης Παιδής Περιφερειακός Σύμβουλος, Σταύρος Χατζηλάκος Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Απόστολος Γούλας Πρόεδρος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Μέμος Μαγαλιούλης Αντιπρόεδρος Συλλόγου δρομέων Υγείας Αγιάς και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών Βασίλης Αρχοντής, Σπύρος Ξηρομερήσιος και Μαίρη Τσακνάκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

1η διαδρομή KISSAVOS MARATHON RACE-green way 40 km

ΔΙΑΔΡΟΜΗ :  Η διαδρομή ακολουθεί σηματοδοτημένα  παραδοσιακά μονοπάτια με σημείο εκκίνησης στην πλατεία Αγιάς (185m), περνάει από  το  Μεγαλόβρυσο (600m), ακολουθεί  πορεία  βορειοδυτική  στον ορεινό όγκο του   Κισσάβου και φτάνει στην  κορυφή    Αη Λιάς  (1978m).  Aπό  την  κορυφή   ακολουθώντας πορεία νοτιοανατολική διασχίζει το χωριό Ανατολή (960m) και από εκεί  μέσα  από ένα  εντυπωσιακά όμορφο μονοπάτι  συναντά  το Μεταξοχώρι  και  καταλήγει  στην πλατεία  Αγιάς όπου είναι και ο τερματισμός.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07.00

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Κεντρική πλατεία Αγιάς

2η διαδρομή KISSAVOS MARATHON RACE-green path 20 km

ΔΙΑΔΡΟΜΗ :  Η διαδρομή ακολουθεί σηματοδοτημένα  παραδοσιακά μονοπάτια. Από το χώρο εκκίνησης στην πλατεία Αγιάς (185m)ακολουθώντας το παραδοσιακό μονοπάτι Αγιάς-Μεγαλοβρύσου φτάνει στο Μεγαλόβρυσο(600m).Στην συνέχεια μπαίνει στο μονοπάτι Μεγαλόβρυσο-Αηλιάς και λίγο πριν το εκκλησάκι (1044m) ακολουθεί πορεία  νοτιοδυτική και  μέσα από μονοπάτι Ανατολής –Αγιάς διασχίζει το Μεταξοχώρι(300m) και  καταλήγει στην πλατεία της Αγιάς.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 09.00

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Κεντρική πλατεία Αγιάς

3η διαδρομή KISSAVOS MARATHON RACE-green path 10 km

ΔΙΑΔΡΟΜΗ :  Η διαδρομή ακολουθεί σηματοδοτημένα  παραδοσιακά μονοπάτια, με εκκίνησης από την πλατεία της Αγιάς (185m) και ακολουθώντας το παραδοσιακό μονοπάτι Αγιάς-Μεγαλοβρύσου φτάνει στο    Μεγαλόβρυσο (600m).Στην συνέχεια  ακολουθεί πορεία  νότιοδυτική και  μέσα από το μονοπάτι Ανατολής – Αγιάς διασχίζει το Μεταξοχώρι (300m) και  καταλήγει στην πλατεία της Αγιάς όπου και τερματίζει.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.00

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική πλατεία Αγιάς

4η διαδρομή KISSAVOS MARATHON RACE    1500 m

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Ο αγώνας έχει εκκίνηση από την πλατεία του Μεταξοχωρίου και ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο φτάνει στη »Χρυσαλίδα», όπου στρίβει αριστερά για να περάσει μέσα από το παρκάκι και στην συνέχεια ακολουθώντας τον δρόμο φτάνει στην πλατεία της Αγιάς όπου και ο τερματισμός.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.30

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Μεταξοχωρίου ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Κεντρική πλατεία Αγιάς

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : γίνονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο                                              https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=5e6a05e78e55b16c74b8a3bde499627e

στα γραφεία του Δήμου Αγιάς και  στο βιββλιοπωλείο ΑΡΤΙΟΝ στην Αγιά.

Πληροφορίες : Στο Σύλλογο Δρομέων Αγιάς στους κυρίους Αποστόλη Κουμπάρο  τηλ. 6944642673 και Γιάννη Τσαγκαλά τηλ. 6947263055.

Στον Δήμο Αγιάς στην κα  Καρανίκα Σοφία 2494350121.

Στη σελίδα  www.agiarunners.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας νοσεί επικινδύνως!
Επόμενο άρθρο Στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού η Ρένα Καραλαριώτου