Πρωτοσέλιδο

Νέο υπόγειο δίκτυο άρδευσης στο Καλό Νερό του Δ. Κιλελέρ


Το πράσινο φως για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ για την υλοποίηση του έργου της υπογειοποίησης των αγωγών άρδευσης στον οικισμό Καλού Νερού στο Δήμο Κιλελέρ, συνολικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. «Σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ, προχωράμε σε ένα αρδευτικό έργο που συμβάλει στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Με σεβασμό και ενδιαφέρον στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Στον οικισμό του Καλού Νερού η άρδευση της γεωργικής έκτασης πραγματοποιείται μέσω επιφανειακού δικτύου, κατασκευασμένου από σωλήνες τεχνητής βροχής (σιδεροσωλήνες) ηλικίας άνω των 25 χρόνων. Αυτό έχει ως συνέπεια την ύπαρξη πολλών διαρροών, την κατασπατάληση του νερού καθώς και την ελλιπή άρδευση των αγρών της περιοχής.

Το υπάρχον επιφανειακό δίκτυο άρδευσης  θα αντικατασταθεί από σύγχρονο υπόγειο δίκτυο κατασκευασμένο από πλαστικούς σωλήνες κατάλληλης διατομής και αντοχής.

Σε πρώτη φάση θα αντικατασταθούν συνολικά 8,3 χιλιόμετρα αγωγών κατάλληλης διατομής στα τμήματα του δικτύου που θεωρούνται πιο κρίσιμα. Ακόμη θα τοποθετηθούν οι απαραίτητες αρδευτικές παροχές και τα φρεάτια εξαερισμού για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ατόμων για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας νοσεί επικινδύνως!