Ειδήσεις

3ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου «Αη – Γιωργίτικα 2019»


Την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 διοργανώνεται ο 3ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου «Αη – Γιωργίτικα 2019» στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου Λάρισας Ο αγώνας διοργανώνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Άγιος Γεώργιος» και  τον Ιερό Ναό Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.  Η διοργάνωση διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά και έχει ως σκοπό τη συλλογή φαρμάκων, συσκευασμένων τροφίμων μακράς διάρκειας ή δωρεά χρηματικού ποσού, που θα διατεθούν σε οργανωμένες δομές (εκκλησία, δήμος) που ασχολούνται με φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι διοργανωτές έδωσαν το στίγμα των αγώνων και απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Είναι σημαντικό να συνεργάζεται η Εκκλησία με την Πολιτεία. Εμείς συνεργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, για την κοινωνική συνοχή, για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του . Στέκομαι ιδιαίτερα στο σοβαρό, υπεύθυνο και άξιο έργο που επιτελείται στην ενορία του Αγίου Γεωργίου. Το έργο αυτό έχει διάχυση σε όλους τους κατοίκους και αυτό γίνεται γιατί υπάρχει μεγάλη συμμετοχή με μεγάλη προσφορά. Μπροστάρης στην προσπάθεια αυτή είναι ο άξιος ιερομόναχος πατήρ Νικηφόρος που ένωσε δυνάμεις και έδωσε τη δυνατότητα έκφρασης των υγειών δυνάμεων της συνοικίας. Στο πλαίσιο τον εορτασμών του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιείται ο 3ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου, αγώνας για όλες τις ηλικίες, ένας λαϊκός αγώνας. Ένας πραγματικός εορτασμός στον οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της συνοικίας και όλων των πολιτών της Λάρισας. Ευχαριστούμε τους εθελοντές και καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά».

Νικηφόρος Κοντογιάννης, Αρχιμανδρίτης:  Για τρίτη χρόνια στην ενορία  με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Άγιος Γεώργιος διοργανώνουμε τα γνωστά πλέον «Αη Γιωργίτικα 2019» με παρά πολλές θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου που πλαισιώνει αυτές της εκδηλώσεις.  Είμαστε όλοι τόσο όμορφα δεμένοι στην ενορία μας , ο σύλλογος, οι ενορίτες, οι φορείς  προβάλλοντας όλη αυτή την ομορφιά που χαίρεται και ανταποκρίνεται ο λαρισαϊκός λαός».

Χατζής Γεώργιος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου: «Ο Άγιος Γεώργιος»: « Είναι η Τρίτη χρονιά που σε συνεργασία με την εκκλησία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουμε τον λαϊκό αγώνα δρόμου. Ο αγώνας απευθύνεται σε όλους τους Λαρισαίους είναι ανοικτός αγώνας δρόμου έχει διαδρομές 1km για τα παιδιά και για τους ενήλικες  5 km  και 10 km.  Ο σκοπός του αγώνα είναι καθαρά φιλανθρωπικός και ζητάμε από τον κόσμο να φέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας για το συσσίτιο της ενορίας και φάρμα για το κοινωνικό φαρμακείο.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Λιούπας Αντιπεριφεριεάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης, Βασίλης Πινακάς Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, Θανάσης Παιδής Περιφερειακός Σύμβουλος,  Σταύρος Χατζηλάκος Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Απόστολος Γούλας Πρόεδρος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Ανδρομάχη Τσανά Γεν. Γραμματέας Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών, Ειρήνη Χατζούλη Υπεύθυνη Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Γεώργιος».

Πληροφορίες για τον 3ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου «Αη Γιωργίτικα 2019» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://galilea.gr.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με την Διοίκηση του ΣΘΕΒ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Σαξόφωνα στο… δρόμο!