Βάσω Αλεξανδρίδου: «Να συνεχιστούν κανονικάτα προγράμματα ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας»


Πρωτοβουλία για τους δεκάδες εργαζόμενους και τους δεκάδες χιλιάδες ωφελούμενους από τα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας ανέλαβε η Λαρισαία βουλευτής κα Βάσω Αλεξανδρίδου.

Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε διεξοδικά με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, τον μέχρι πρότινος υφυπουργό κ. Γιάννη Κουτσούκο, την γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη και την πρόεδρο του ΟΕΚ κα Βάσω Τσιμπίδα και κατέθεσε τις εξής προτάσεις:

-Αν δεν είναι εφικτό να παραμείνουν ως ξεχωριστοί οργανισμοί, να εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης τους. Παράλληλα, το προσωπικό που τυχόν θα κριθεί πλεονάζον, να μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου.

-Να συνεχιστούν κανονικά τα προγράμματα των δύο οργανισμών εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους δικαιούχους (όπως είναι για παράδειγμα, οι δανειολήπτες ή όσοι λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου).

Η κα Βάσω Αλεξανδρίδου μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την κατηγορηματική αντίθεση των εργαζόμενων της Λάρισας, με πολλούς εκ των οποίων συζήτησε τα τελευταία 24

ωρα, στο να ανασταλεί η δραστηριότητα του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας, πολύ περισσότερο που δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

 

«

Η σημαντική κοινωνική προσφορά των δύο οργανισμών είναι αυταπόδεικτη», υπογράμμισε η Λαρισαία βουλευτής αναδεικνύοντας τον ρόλο της Εργατικής Εστίας με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στους οποίους φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν 2000

παιδιά , τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων και πολιτιστικών-καλλιτεχνικών δρώμενων καθώς και αγοράς βιβλίων.

Όσον αφορά τον ΟΕΚ επισήμανε τη μεγάλη προσφορά στη Λάρισα και παρέθεσε στοιχεία του συλλόγου υπαλλήλων ΟΕΚ Ν. Λάρισας, σύμφωνα με τα οποία το έργο του Οργανισμού στο νομό περιλαμβάνει:

 

 

 

2168

εργατικές κατοικίες

 

 

5072

δάνεια αγοράς – ανέγερσης

 

 

3580

δάνεια αποπεράτωσης – επισκευής

 

 

2500

οικογένειες το χρόνο με επιδότηση ενοικίου.

 

 

315

δάνεια αγοράς – ανέγερσης ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι κ.λ.π.)

 

«

Λέμε «ναι» στην προστασία της χώρας μας από τη χρεοκοπία αλλά ταυτόχρονα λέμε ένα εξίσου ηχηρό «ναι» για να σταθεί η Ελληνική Πολιτεία πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά στο πλευρό των ανθρώπων της εργασίας και των κοινωνικών ομάδων με χαμηλά εισοδήματα καθώς πλήττονται περισσότερο από την κρίση»,

τόνισε η κα Βάσω Αλεξανδρίδου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση – Ομιλία με θέμα “Ηπατίτιδες – Επιδημιολογία”