Ειδήσεις

Προστασία καλλιεργειών μετά από χαλαζόπτωση


Στις 14.04.2019 ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε αρκετές αμπελουργικές περιοχές της επαρχίας Τυρνάβου. Συστήνεται στους αμπελοκαλλιεργητές των χαλαζόπληκτων περιοχών να επέμβουν άμεσα (το συντομότερο δυνατό) με χαλκούχα σκευάσματα, για την προστασία των αμπελώνων από φυτοπαθογόνους μύκητες και βακτήρια.

Να προσεχθεί ο κίνδυνος φυτοτοξικότητας από τη χρήση σκευασμάτων.

Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, την συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηρίασης.

Επίσης στις 14.04.2019 ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε αρκετές περιοχές καλλιέργειας αχλαδιάς της επαρχίας Τυρνάβου.

Συστήνεται στους καλλιεργητές των χαλαζόπληκτων περιοχών να επέμβουν άμεσα (το συντομότερο δυνατό) με χαλκούχα σκευάσματα, για την προστασία των οπωρώνων αχλαδιάς από φυτοπαθογόνους μύκητες και βακτήρια.

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε και αρκετές περιοχές καλλιέργειας πυρηνοκάρπων (ροδακινιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές, κερασιές) της επαρχίας Τυρνάβου.

Συστήνεται στους καλλιεργητές των χαλαζόπληκτων περιοχών να επέμβουν άμεσα (το συντομότερο δυνατό) με χαλκούχα σκευάσματα, για την προστασία των οπωρώνων από φυτοπαθογόνους μύκητες και βακτήρια.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά
Επόμενο άρθρο Στην έκθεση Κυνηγέσια 2019 η Περιφέρεια Θεσσαλίας