Πρωτοσέλιδο

Αποκτά αποχετευτικό δίκτυο το Συκούριο


Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.796.777 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Συκούριο. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε με το Δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο και τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου του δικτύου αποχέτευσης του Συκουρίου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΤ, με σκοπό  τη βελτίωση της συλλογής και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων στον οικισμό του Συκουρίου.

«Υπογράψαμε σήμερα ένα έργο μεγάλης σημασίας για την περιοχή του Συκουρίου. Είναι ένα έργο το οποίο σχεδιάσαμε σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών και το Δήμαρχο Κώστα Κολλάτο και το οποίο εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Έργο που άπτεται της στρατηγικής την οποία εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2014. Όλα αυτά έγιναν σε συνάρτηση με την υποχρέωση που έχει η χώρα μας να υπάρχουν δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικοί καθαρισμοί σε οικισμούς πάνω από 2.000 κατοίκους. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφαλίσαμε έγκαιρα τους πόρους για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων. Ένα έργο που εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και δημιουργεί μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος υποστήριξε τα εξής: «Υπογράφουμε σήμερα ένα έργο πνοής για την περιοχή του Συκουρίου, που δίνει λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκατ, ευρώ που συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών για την συνεργασία.».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Αναλυτικά, το έργο αφορά στην κατασκευή

  • των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Συκουρίου., συνολικού μήκους 13.500 μέτρων, Από αγωγούς διαμέτρου Φ200-Φ400χλς από πολυαιθυλένιο δομημένου τοιχώματος,
  • του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ, εκτός οικισμού μήκους 600μ από σωλήνες ΡΕ δομημένου τοιχώματος διαμέτρου Φ315 και Φ400χστ.
  • του Αγωγού διάθεσης των καθαρισμένων λυμάτων στο χείμαρρο Πουρναριώτη μήκους 1.180 μέτρων από σωλήνες διαμέτρου Φ315 χλστ και Φ400 Χλστ.
  • ενός αντλιοστασίου Α1 και δύο αντλιών.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Πανόραμα βραβεύει τον Παντελή Βούλγαρη
Επόμενο άρθρο Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας για τη μόλυνση στον Ελασσονίτη ποταμό