Ειδήσεις

Μάξιμος: Προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι!


«Το θράσος με το οποίο αποποιείται τις ευθύνες της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι το πρωτοφανές στα χρονικά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να απαντήσει με σαφήνεια, και κυρίως, με την απαιτούμενη σεμνότητα που απορρέει από το μέγεθος της τραγωδίας στο Μάτι, όπου έχασαν την ζωή τους 100 συνάνθρωποί μας, επιλέγει την απαξίωση και την υπεροψία. Φθάνει δε μέχρι του σημείου να ομιλεί ακόμη και για πρωθυπουργική “παρρησία”, την ώρα που αποδεδειγμένα πλέον, ο κ. Τσιπρας το βράδυ που έδινε την παράσταση της ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην ανατολική Αττική, είχε ήδη γνώση της ύπαρξης θυμάτων». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, σε ερώτησή του σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία στο Μάτι, το θέρος του 2018.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς, το ύφος του κ. Τζανακόπουλου, που αντί να ζητήσει συγγνώμη παραδίδει και μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς, καταδεικνύει το ήθος των στελεχών της κυβέρνησης, και επιβεβαιώνει την μομφή μας ότι το μόνο που τα απασχολεί είναι η επικοινωνιακή διαχείριση. Το κυριότερο, όμως είναι ότι η απάντηση αυτή συνιστά ευθεία προσβολή προς τα θύματα και τους συγγενείς τους, αλλά και όλους τους κατοίκους που υπέστησαν βλάβες, υλικές και ψυχικές, από μια πυρκαγιά, που αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και αν υπήρχε ο ενδεδειγμένος συντονισμός, όπως αποκαλύπτει και το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα, δεν θα φθάναμε σε αυτό το σημείο».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε ζητήσει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει:

  • Γιατί ο Πρωθυπουργός αρκέστηκε στην επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας αν και γνώριζε την ύπαρξη θυμάτων;
  • Θα ζητήσετε τουλάχιστον συγνώμη για το ότι προσπαθήσατε να κρύψετε τις ευθύνες σας πίσω από τις δήθεν εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από το πόρισμα της Εισαγγελικής Αρχής;

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Τζανακόπουλου έχει ως εξής: «σας επισημαίνουμε ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε την πρωτοφανή τραγωδία στο Μάτι με αίσθημα ευθύνης.

Ο Πρωθυπουργός είχε δε την παρρησία στο Υπουργικό Συμβούλιο της 27ης Ιουλίου να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την εθνική τραγωδία κάτι που ουδέποτε έπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αρνούμενες τις διαχρονικές τους ευθύνες. Η ΝΔ δυστυχώς επιμένει ένα χρόνο μετά να επιδίδεται σε παιχνίδια εντυπώσεων προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά την εθνική τραγωδία».

Προηγούμενο άρθρο 5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος
Επόμενο άρθρο Ταινίες χορού στο φεστιβάλ «Ο Μύλος χορεύει»