Ειδήσεις

Επιστροφή στις νίκες για τον Ερμή Αγιάς-Λάρισας


Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Ερμής Αγιάς Λάρισας επικρατώντας σήμερα το απόγευμα του Αμαρουσίου στο κλειστό της Νεάπολης με 99-83, έχοντας για… μπροστάρη έναν εκπληκτικό Νέστωρα Κόμματο, ο οποίος… σταμάτησε στους 30 πόντους και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην κατάκτηση της πολύτιμης νίκης.

Η ομάδα του Γιάννη Λίβανου, που κλήθηκε στην τελευταία της προπόνηση να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό του Βαγγέλη Τζόλου, αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο δεκάλεπτο από το Μαρούσι που παίζοντας για την παραμονή του στην κατηγορία τα έδωσε όλα και βρέθηκε μόλις ένα καλάθι πίσω στο σκορ με την ολοκλήρωσή του (25-23).

Με περισσότερη πίεση στην άμυνα και καλύτερες επιλογές στην επίθεση, ο Ερμής άρχισε να ανοίγει το σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Κόμματο, Σπυρόπουλο και Ζιβάνοβιτς να οδηγούν επιθετικά την ομάδα και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας υπέρ του ένα +7 (45-38).

Πολύ επιθετικό το τρίτο δεκάλεπτο, με τους καλαθοσφαιριστές των δύο ομάδων να πετυχαίνουν «μεγάλα» σουτ και τον Ερμή να πατά το πόδι στο… γκάζι αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά μη επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη σήμερα και έκλεισαν το τρίτο μέρος του αγώνα μ’ ένα επιμέρους 34-27 και γενικό σκορ 79-65.

Ουσιαστικά το παιχνίδι είχε πάρει το… δρόμο του, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου να επιστρέψουν ρίχνοντας κάτω από τους δέκα πόντους τη διαφορά, όμως ο Ερμής δεν ήταν διατεθειμένος να πέσει «θύμα» έκπληξης, συνέχισε με σοβαρότητα και κατάφερε να πανηγυρίσει μία ακόμη νίκη, την 17η στο φετινό πρωτάθλημα και να αυξήσει τη διαφορά στις τρεις νίκες από τους «μνηστήρες» για την τρίτη θέση.

Διαιτητές: Ξενικάκης-Τσιρτσιμάλης-Τσιαπλής (Σταμάτης Γ.)

Δεκάλεπτα: 25-23, 45-38, 79-65, 99-83

Ερμής Αγιάς-Λάρισας (Λίβανος): Τσιαμπαλής, Μηλιώνης, Τσιλούλης 15 (2), Σπυρόπουλος 19, Κόμματος 30 (5), Τριανταφύλλου 6 (1), Ζιβάνοβιτς 16 (2), Λάππας 2, Βρέττας, Τσούμας 5 (1), Λόλας 6.

Μαρούσι (Κεραμιδάς): Κουκουλάς 20, Στασινός 21 (1), Ξυδάς 7, Χατζηδάκης 4, Γκουαλτιέρι 6 (2), Κανέλλης 6 (1), Λυκογιάννης 9, Σουρλής 6 (2), Παπαγεωργόπουλος 1, Μιχαλούτσος 3 (1).

Δηλώσεις

Κώστας Κεραμιδάς: Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στον Ερμή και για κάποια λεπτά τα καταφέραμε. Όμως μας έβγαλε εκτός αγώνα ο Κόμματος που διάλυσε κάθε αμυντική μας προσπάθεια και όταν δέχεσαι 99 πόντους σ’ ένα εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο να κερδίσεις.

Για μας το σημερινό ματς δεν ήταν από τα παιχνίδια που υπολογίζαμε, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι που ίσως μας βοηθούσε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Άλλα είναι τα σημαντικά ματς για το Μαρούσι, όπως αυτό της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Πάτρας που είναι για μας τελικός».

Γιάννης Λίβανος: Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη σημερινή τους νίκη. Μπορεί να θεωρήθηκε ότι ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι επί τρεις εβδομάδες αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών που δεν μας επιτρέπουν ούτε προπόνηση να κάνουμε. Εμείς όμως έχουμε μείνει ενωμένοι και συγκεντρωμένοι και καταφέρνουμε να ξεπερνάμε αυτές τις δυσκολίες.

Είπαν πολλά για τις δύο συνεχόμενες ήττες που κάναμε, ξεχνώντας τα προβλήματά μας, αλλά και τη δυναμική του πρωταθλήματος. Είδαμε σήμερα τον Ηρακλή να χάνει από τον Κόρροιβο κι αυτό καταδεικνύει αφενός ότι οι ομάδες που παίζουν για τη «ζωή» τους τα δίνουν όλα και αφετέρου ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σκληρό πρωτάθλημα στο οποίο κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη νίκη.

Εμείς είμαστε ο Ερμής και δεν έχουμε ούτε το μπάτζετ του Ιωνικού, ούτε και τις πολλές επιλογές για να καλύψουμε τόσα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε το τελευταίο διάστημα. Ακόμη και σήμερα δεν είχαμε τον Τζόλο που ταλαιπωρείται από ίωση γαστρεντερίτιδας και έπρεπε να βρούμε στην τελευταία προπόνηση τις λύσεις.

Ο Ερμής έχει καταγράψει μία εντυπωσιακή πορεία φέτος, έχει πετύχει μεγάλες νίκες και πρίν από μένα, αλλά και με μένα, έχει καταφέρει να πετύχει τον πρώτο του στόχο που είναι η είσοδος στα play off και να κάνει την υπέρβαση. Ό,τι κάνει από δω και πέρα είναι η υπέρβαση στην…υπέρβαση.

Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ηρακλή, στο οποίο αν χάσουμε δεν χάνουμε και κάτι σημαντικό, αν κερδίσουμε όμως αποκτούμε μεγάλο αβαντάζ για τα play off. Αλλά για να φτάσουμε ως εκεί, υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια, δεν θα πρέπει να χάνουμε το μυαλό μας, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και ενωμένοι».

Προηγούμενο άρθρο Με το Νέο Κιλελέρ του Θανάση Νασιακόπουλου ο Κλεάνθης Θεοδωρούλης
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Πιστοποίηση του χοιρινού γύρου ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν