Ειδήσεις

Μάξιμος: Στόχος των Τιράνων η εκδίωξη των Βορειοηπειρωτών!


«Είναι φανερό ότι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου βρίσκονται αντιμέτωποι με μια συντονισμένη επίθεση εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης, που περιλαμβάνει την αρπαγή των περιουσιών τους, την καταστρατήγηση κάθε δικαιώματός τους και την επιβολή ενός μόνιμου καθεστώτος φόβου. Τελικός στόχος του σχεδιασμού των Τιράνων είναι η εκδίωξη των Ελλήνων από τις προαιώνιες εστίες τους». Τα παραπάνω τόνισε ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τον ομογενή βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου, πρόεδρο του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Βαγγέλη Ντούλε, στο περιθώριο των εργασιών της ΔΣΟ, που πραγματοποιήθηκαν στη Λεμεσό της Κύπρου.

Ο Βορειοηπειρώτης βουλευτής ενημέρωσε αναλυτικά το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Χειμάρρας σχετικά με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση, η οποία απαλλοτριώνει αυθαίρετα τις περιουσίες των Ελλήνων, αλλά και γενικότερα για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους.

Στη δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι «ο ελληνισμός οφείλει, απέναντι σε αυτές τις ενέργειες, να μην μείνει απαθής αλλά να στηρίξει έμπρακτα τους Βορειοηπειρώτες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την εν γένει πολιτική της έως σήμερα, με αποκορύφωμα την επιεικώς απαράδεκτη στάση της στην περίπτωση της δολοφονίας του ομογενούς Κατσίφα από τις αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας, έχει κινηθεί προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Η Ελλάδα διαθέτει μοχλούς πίεσης για να ακυρώσει τις αυθαιρεσίες της αλβανικής κυβέρνησης, με σημαντικότερο το βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ. Όσο δε για τις προθέσεις Τσίπρα, όπως διαρρέεται σε κάποια ΜΜΕ, για μια συνολική επίλυση των προβλημάτων μας με την Αλβανία, κατά τρόπο ανάλογο της Συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια, ελπίζουμε να είναι απλώς fake news!».

Προηγούμενο άρθρο Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 301+ πανεπιστήμια παγκοσμίως των Times Higher Education
Επόμενο άρθρο Τελετή Αναγόρευσης προς τιμήν του Πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου