Ειδήσεις

Eμβολιασμός για παιδιά ΡΟΜΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας κ. Βασίλη Πινακά,  ξεκίνησε στη Νέα Σμύρνη πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών ΡΟΜΑ, από το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την προηγούμενη χρονιά από 1/1/2018 μέχρι τις 30/06/2018, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 2238 κρούσματα ιλαράς, τα οποία αφορούν κυρίως σε μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά ( από τα 2228 δηλωθέντα κρούσματα  τα 1256 (62,6%) ήταν Έλληνες Ρομά και το 86,0% από αυτά αφορούσαν παιδιά ηλικίας 0 – 14 ετών).

Όπως  δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πινακάς: Η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει εμπράκτως την Δημόσια Υγεία. Ο εμβολιασμός δεν αποτελεί μόνο ζήτημα ατομικής προφύλαξης, αλλά συμβάλλει σημαντικά στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Τα εμβόλια σώζουν ζωές και κάθε ζωή είναι πολύτιμη και για αυτό αποφασίσαμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να διεξάγουμε πρόγραμμα καταγραφής της εμβολιαστικής κάλυψης των μαθητών στα δημοτικά σχολεία 11ο και 33ο, όπου φοιτούν και μαθητές από την κοινότητα Ρομά. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, συγκεντρώσαμε όλα τα βιβλιάρια εμβολίων των μαθητών αυτών των σχολείων, καταγράφηκαν τα δεδομένα, έγινε στατιστική ανάλυση και διαπιστώθηκε η ανάγκη εμβολιασμού τους με το εμβόλιο έναντι ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας, καθώς και άλλων εμβολίων του βασικού εθνικού προγράμματος, μιας και διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις».

Το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησε σε παραγγελία 150 δόσεων εμβολίων MMR από το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό τον εμβολιασμό των μαθητών Ρομά, σε συνεργασία με την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Νέας Σμύρνης.  Ο εμβολιασμός θα διεξάγεται όλο τον μήνα Απρίλιο και κάθε Τετάρτη από τις 9:30 έως 13:30 και αν κριθεί αναγκαίο θα συνεχιστεί και το μήνα Μάιο από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων καθώς και του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οικολογική Θεσσαλία: Ένας ακόμη επικοινωνιακός απολογισμός
Επόμενο άρθρο Διήμερο προσφορών με εκπτώσεις έως 80% στο Fashion City Outlet