Ειδήσεις

Κέλλας: Η υποχρηματοδότηση ψαλιδίζει τις εξετάσεις στο ΠΠΓΝΛ


Το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας φέρνει εκ νέου στη Βουλή, οαν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με αφορμή και τη διακοπή εκτέλεσης σειράς εξετάσεων του Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας και Κλινικής Χημείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση, που κατέθεσε ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά και από ενημέρωσή του από την Διευθύντρια του Εργαστηρίου, Καθηγήτρια κ. Έφη Πετεινάκη:

«Η παροχή υπηρεσιών υγείας στους Θεσσαλούς πολίτες έχει επιδεινωθεί, καθώς το Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Κλινικής Χημείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σταμάτησε να εκτελεί σειρά εξετάσεων, που θεωρούνται απαραίτητες για τη διάγνωση ιογενών νόσων,μεταξύ των οποίων και η ηπατίτιδα, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Ως εκ τούτου, το Εργαστήριο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των εξωτερικών και απογευματινών ιατρείων, καθώς με τα υπάρχοντα αντιδραστήρια το προσωπικό προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες των εσωτερικών ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και των εφημεριών.

Κατόπιν τούτων ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα η λειτουργία του Εργαστηρίου και η αξιόπιστη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Θεσσαλίας;».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χαιρετισμοί για εργαζομένους στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Ομιλία στη Σχολή γονέων στον Άγιο Αχίλλιο