Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Εργαζόμενοι γονείς, πολύτεκνοι και τρίτεκνες οικογένειες στο επίκεντρο της πολιτικής μας


  • Με 16 παρεμβάσεις και ειδική μέριμνα για τις οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά»

«Η οικογένεια είναι το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας και γι’ αυτό τον λόγο οι πολιτικές για την προστασία της, σε κεντρικό αλλά και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους εργαζόμενους γονείς, τις τρίτεκνες, πολύτεκνες, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες της Λάρισας, με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και πολιτικές», τονίζει η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Στο επίκεντρο των θέσεων και προτάσεων της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά»βρίσκεται η στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας, με πολιτικές που ανακουφίζουν και δίνουν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς.

«Είμαστε κοντά στην εργαζόμενη οικογένεια, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για ό,τι πιο πολύτιμο έχουν: τα παιδιά, που είναι το μέλλον της χώρας μας. Πρώτιστο μέλημά μας είναι να μην μένει κανένα παιδί και κανένα βρέφος έξω από τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς», επισημαίνει η υποψήφια δήμαρχος.

Για την στήριξη της Οικογένειας, το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» προβλέπει:

  • Ολοκληρωμένο σχεδιασμό για λειτουργία σε κάθε γειτονιά Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.
  • Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.
  • Προσαρμογή του διαιτολογίου των παιδικών σταθμών, με εισαγωγή φρέσκων και υγιεινών πρώτων υλών και αποφυγή τυποποιημένων τροφίμων με πρόσθετη ζάχαρη και αλάτι.
  • Πρόγραμμα για τη συμμετοχή παιδιών προσχολικής ηλικίας σε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με παράλληλη συμμετοχή των γονέων τους.
  • Εργαστήρια Συμβουλευτικής, μέσω των οποίων οι γονείς θα βρίσκουν εξειδικευμένη υποστήριξη, ώστε να βελτιώσουν τις σχέσεις τους σε προσωπικό, οικογενειακό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Δημιουργία Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου για την παροχή υπηρεσιώνλογοθεραπείαςσε παιδιά προσχολικής και σχολικής υγείας με προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειες τους.
  • Συνεργασία με τη Δομή Ψυχικής Υγείας, για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών, με στόχο την ένταξη και προσαρμογή στο σχολικό πλαίσιο.
  • Οργάνωση, σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σεμιναρίων για σωστή ενημέρωση των γονιών και κηδεμόνων, από παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους, διατροφολόγους, ειδικούς στην πρόληψη ατυχημάτων και την παροχή πρώτων βοηθειών.
  • Διαρκής επιμόρφωση και εκπαίδευση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών.
  • Ενημέρωση γονέων, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κατά τις ώρες λειτουργίας των παιδικών σταθμών.
  • Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης το Καλοκαίρι. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (25 Ιουνίου έως και 5 Σεπτεμβρίου) ηλικίας από 6 εως 12 χρονών.
  • Θερινά προγράμματα απασχόλησης παιδιών.
  • Θερινά κινηματογραφικά και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.
  • Διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας σε όλους τους παιδικούς σταθμούς, για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών σε περίπτωση σεισμού.
  • Προσθήκη δερματολογικής και ψυχιατρικής εξέτασης για το βιβλιάριο υγείας του προσωπικού των παιδικών σταθμών.
  • Ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των παιδικών σταθμών, εκσυγχρονισμός τους εξοπλισμού τους και πιστοποίηση της λειτουργίας τους.

Κοντά στους τρίτεκνους, πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες

«Με στοχευμένες παρεμβάσεις, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, όπως και των μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς οι προκλήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες για αυτές τις κατηγορίες. 

Δεσμευόμαστε για απαλλαγή και μείωση δημοτικών τελών και τιμολογίων νερού, με βάση κατηγορίες εισοδήματος, με στόχο να ωφεληθεί περαιτέρω το σύνολο των τρίτεκνων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών στο Δήμο Λαρισαίων. Παράλληλα, θα εξεταστεί και η δυνατότητα εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, για το 3ο και 4ο παιδί, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Στο ίδιο πλαίσιο για τη στήριξη των οικογενειών με τρία και περισσότερα παιδιά περιλαμβάνεται και η μείωση ή και απαλλαγή –κατά περίπτωση από την καταβολή τροφείων. Επιπρόσθετα, η δέσμευσήμας για μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο Αστικό ΚΤΕΛ κατά 50%, με ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους μετακίνησής τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς», υπογραμμίζει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά».

Συνάντηση με τρίτεκνους

Η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου υπογραμμίζει την καθοριστική σημασία των οικογενειών με τρία ή και περισσότερα παιδιά, για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

«Το δημογραφικό εξελίσσεται στο μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία. Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την ελληνική οικογένεια, διασφαλίζοντας την ευημερία του τόπου μας και τα επόμενα χρόνια. Η Λάρισα μπορεί να είναι μια πόλη πιο ανθρώπινη και η στήριξη της κάθε οικογένειας είναι προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος.

Η κ.Καραλαριώτου συναντήθηκε με τη διοίκηση και μέλη του Συλλόγου ΤρίτεκνωνΝ.Λάρισας, συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Λένα Σιαματά, Νίκο Παπαθανασίου, Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου, Ευρυδίκη Γούλα και ΧρήστοΚατσιούρα, οποίος είναι γενικός γραμματέας του Συλλόγου.

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία του υπ. δημάρχου Λάρισας Κρίκη Πέτρου
Επόμενο άρθρο Ο Μάξιμος ομιλητής στην παρουσίαση βιβλίου για το Μακεδονικό