Ειδήσεις

ΕΚΝ προκήρυξη για την ΓΣΕΕ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η απερχόμενη πλειοψηφία του Δ.Σ της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) είχε προγραμματίσει σε πολυτελή ξενοδοχεία της Καλαμάτας, που ένας εργαζόμενος δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του, να κάνει το 37ο συνέδριο, μακριά από τους εργάτες, να μην πάρει κανένας χαμπάρι τους νόθους, τους εργοδότες και διευθυντές που βάζουν μέσα στα συνδικάτα.

Δεν ήθελαν να γίνει πραγματικό συνέδριο, δεν ήθελαν να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Δεν ήθελαν την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου όπως προβλέπει το καταστατικό για να μην βγούνε στη φόρα τα αίσχη και η σαπίλα τους. Επιδίωκαν με μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας να μοιράσουν την τράπουλα, τα κουκιά για να ξανακαθίσουν στο σβέρκο των εργαζομένων.

Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ (ανάμεσα τους και οι 4 του Εργατικού Κέντρου Λάρισας) απαιτήσαμε να γίνει συνέδριο με τους πραγματικούς αντιπροσώπους, χωρίς νόθους και εργοδότες.

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους του νομού μας για τις πιο τρανταχτές, προκλητικές και κραυγαλέες περιπτώσεις:

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Μέλος του Δ.Σ της ΓΣΕΕ, υπεύθυνος γραφείου τύπου και πρόεδρος της ΟΙΥΕ, μέρος της συνδικαλιστικής μαφίας. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία ΑΕ που στη συνέχεια μπαίνει ως κύριος μέτοχος σε 2η επιχείρηση και στο τέλος εξαγοράζεται από 3η επιχείρηση κυπριακών συμφερόντων. Όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν αντιπρόσωποι στην ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος).

Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είχαν στόχο να διαμορφώσουν συσχετισμούς που καθορίζονται αποκλειστικά από την εργοδοσία και τη φυσική της παρουσία μέσα στα σωματεία με πάνω από 400 διευθυντικά στελέχη, ανάμεσα τους εκλεκτά golden boys των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που βγήκε στη δημοσιότητα, η διευθύντρια του Μy Market που ήθελε τα χαμόγελα των 300 ευρώ.

Στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Στους Εργάτες γης στη Βέροια φέρεται να ψήφιζαν σε τρεις κάλπες ένας εργαζόμενος κάθε 41 δευτερόλεπτα, 801 μέσα σε 5,5 ώρες. Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας η εκλογή εφορευτικής επιτροπής έγινε 5 ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών! Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο «Μπάρμπα Στάθης» έχει 5ετή θητεία που λήγει το 2020! Στην Καλαμπάκα το Σωματείο Οικοδομικών Εργασιών δεν λειτουργεί από το 2011 και όμως βγάζει αντιπροσώπους.

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς που στο προηγούμενο συνέδριο παρουσίαζε 572 ψηφίσαντες και αποκλείστηκε από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για νοθείες, τώρα παρουσιάζει να ψήφισαν 1.802. Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είναι πρόεδρος στην «Αναπτυξιακή ΑΕ Κιλκίς»! Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων κατά 188%. Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν. Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Πρόκειται για Εργατικό Κέντρο που προέκυψε μετά τη διάλυση προηγούμενου, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1 εκατ. ευρώ. Στην ΟΑΣΕ (Ασφαλιστικές εταιρείες) ψηφίζουν και εργοδότες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι Αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Ηπείρου και ο γ.γ της Ομοσπονδίας είναι Ταμίας στην ίδια τράπεζα. Στην ίδια Ομοσπονδία ψήφισαν ιδιοκτήτης Ασφαλιστικής εταιρίας και ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Με βάση τα στοιχεία των τριών προηγούμενων συνεδρίων της ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της κρίσης, ανάμεσα σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα, έχουμε τις περιπτώσεις Εργατικών Κέντρων που από το πουθενά παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση ψηφισάντων έως και διπλασιασμό! Όπως τα Εργατικά Κέντρα: Αλμυρού με 1.523 ψηφίσαντες και αύξηση 725 ψηφισάντων! Φαρσάλων με 1.541 ψηφίσαντες και αύξηση 527 ψηφισάντων! Ελασσόνας με 873 ψηφίσαντες και αύξηση 119 ψηφισάντων! Λακωνίας με 1.320 ψηφίσαντες και αύξηση 411 ψηφισάντων! Φλώρινας με 2.092 ψηφίσαντες και αύξηση 236 ψηφισάντων! Κατερίνης με 2.206 ψηφίσαντες και αύξηση 187 ψηφισάντων! Καλαμάτας με 2.830 ψηφίσαντες και αύξηση 252 ψηφισάντων και πάει λέγοντας.

Στην ΠΟΥΠΑ (Οδηγοί) υπάρχει σωματείο από την Αθήνα όπου η κατάσταση ψηφοφορίας έχει καταγράψει 28 ψηφίσαντες, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών φέρονται να είναι 428. Δικαστική αντιπρόσωπος που εμφανίζεται να παρίσταται στις αρχαιρεσίες το 2016, έχει πάρει μετάθεση σε άλλο Πρωτοδικείο από το 2010. Στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Επισιτισμού πήρε μέρος το παράνομα ιδρυθέν σωματείο του μεγαλοξενοδόχου Ανδρεάδη (ΙΚΟΣ), που έχει διαγραφεί από τα μητρώα του Πρωτοδικείου με δικαστική απόφαση.

Αυτά είναι μόνο ένα μέρος. Γι’ αυτό προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο. Να κατηγορήσουν την ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ ότι δεν ήθελε να γίνει συνέδριο. Γι’ αυτό κλειδαμπάρωσαν το συνεδριακό κέντρο και για τέσσερις μέρες τρωγόπιναν στη χλιδή του ξενοδοχείου και στα κέντρα διασκέδασης της περιοχής.

Έχασαν όμως τον ύπνο τους γιατί οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) ήμασταν εκεί όλη τη μέρα όπως και εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων και διαδήλωσαν στην Καλαμάτα, βροντοφώναξαν για ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Αυτό λένε δεν θα το συγχωρήσουν με τίποτα στους εργάτες, είναι βάρβαρο να ξυπνάς τους εργατοπατέρες από τις 9 το πρωί με εργατικά τραγούδια, με διαδήλωση εργατών. Να τους χαλάς τις καριέρες που χτίζουν μέσα στα συνδικάτα.

Ήδη κάλεσαν κι άλλους να πιάσουν δουλειά. Έστειλαν επιστολές στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό και στα κόμματα που ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο. Ξέχασαν να στείλουν στο ΣΕΒ, στην ΕΕ, το ΔΝΤ. Όλοι αυτοί είναι τα αφεντικά τους. Αυτοί είναι που μαζί με τις κυβερνήσεις τσακίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης. Ζητάνε διώξεις, ΜΑΤ και εισαγγελείς, για να προστατευθούν από τους εργαζόμενους. Το χαμόγελο για τα 300 ευρώ πρέπει να επιβληθεί πάση θυσία και οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αποφασίζουν ποιοι θα «εκπροσωπούν τους εργαζόμενους».

Γνωρίζουν όμως καλά ότι το ταξικό κίνημα δε λογάριασε στις απειλές τους και σε εποχές που η εργοδοσία και το κράτος αλλοίωναν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα με συλλήψεις και εξορίες πρωτοπόρων εργατών. Όλων όσων έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα συμφέροντα των εργατών, για να γυρίσει ο τροχός της ιστορία μπροστά.

Δεν θα τους περάσει. Δυναμώνουμε τη μάχη για συνδικάτα εργατών! Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό χωρίς εργοδότες, μπράβους, νόθους!

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Πολωνών Εκπαιδευτικών στην Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Στον Μητροπολίτη ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος