Πρωτοσέλιδο

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στην χρηματοδότηση και υλοποίηση νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.843.172 ευρώ προχωρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για τα έργα:

 

-Αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αγιάς, προϋπολογισμού 722.000 ευρώ

 

– Αποκατάσταση οδού από Βερδικούσια-Παλιαμπέλα-Αμπέλια έως διασταύρωση στη θέση Βαρκός προϋπολογισμού 426.800 ευρώ

 

– Αποκατάσταση ζημιών υποδομών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αγιάς, προϋπολογισμού 277.000 ευρώ.

 

– Μετατόπιση δικτύων ΔΕΥΑΛ για το έργο «Παράκαμψη Λάρισας, τμήμα από Β’ Γέφυρα Πηνειού έως Γεωργική Σχολή, προϋπολογισμού 227.900 ευρώ.

 

– Μεταφορά δικτύων ΔΕΔΔΗΕ για το έργο «Λεωφόρος Καραμανλή τμήμα από ΧΘ 3+300 έως Χ.Θ 5+690, προϋπολογισμού 104.966 ευρώ.

 

– Αποκαταστάσεις βατότητας στο Πολυδένδρι, στη Σκήτη, στην παραλιακή οδό, καθώς και άμεσος καθαρισμός στα ρέματα Ομολίου και Στομίου, προϋπολογισμού 72.168 ευρώ.

 

– Σύνδεση στο δίκτυο χαμηλής τάσης στο Δ.Δ. Βερδικούσιας στη θέση Πασπάλι, προϋπολογισμού 12.337 ευρώ.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε ότι «σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες του νομού Λάρισας. Κάθε νέο έργο αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Ενισχύουμε την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων, σε ένα οδικό δίκτυο 5.500 χλμ στην Θεσσαλία, το οποίο μας παραδόθηκε χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους για την συντήρησή του. Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία».

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ Πηνειού 2019
Επόμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάνης