Ειδήσεις

Ξεκινούν δυο νέα αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Αγιάς


 

Δύο  νέα αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ ξεκινούν  άμεσα στο Δήμο Αγιάς, για την αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες του 2018 και την θωράκιση περιοχών στην πόλη της Αγιάς, τον Αγιόκαμπο και τη Σωτηρίτσα.

Οπως ανακοίνωσε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, μετά την  υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής με τους αναδόχους, τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορούν:

 

Κατασκευή συρματοκιβωτίων – έργων  διευθέτησης ρεμάτων Δ.Ε. Μελιβοίας κατόπιν εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων». Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών κατασκευής συρματοκιβωτίων για τη θωράκιση τμήματος δρόμου που βρίσκεται α) παραπλεύρως του ρέματος «Μπουρμπουλήθρα» του οικισμού Αγιοκάμπου της ΤΚ Σκήτης και β) παραπλεύρως του ρέματος «Πουρί» της ΤΚ Σωτηρίτσας της Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας, όπου παρατηρήθηκαν καταρρεύσεις και κατολισθήσεις των πρανών της οδού και τμήματος του οδοστρώματος.

 

«Κατασκευή συρματοκιβωτίων – έργων  διευθέτησης ρεμάτων Δ.Ε. Αγιάς  κατόπιν εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων»,. Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών κατασκευής συρματοκιβωτίων για τη θωράκιση των ιδιοκτησιών που βρίσκονται παραπλεύρως του ρέματος «Αμύρου» στο ύψος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, καθώς και του ρέματος παραπλεύρως της οδού Δήμητρας, στο τμήμα του από τη θέση «Νταμπάχανα» έως το Λύκειο –ΕΠΑΛ Αγιάς, στη ΔΚ Αγιάς της Δημοτικής Ενότητας Αγιάς, όπου παρατηρήθηκαν καταρρεύσεις και κατολισθήσεις των πρανών των ρεμάτων.

 

Οπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός «ξεκινούν δυο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα τα οποία προήλθαν μέσα από τη συνεργασία μας με το Δήμο Αγιάς και τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα. Τα έργα αυτά προφυλάσσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και ανθρώπινες περιουσίες. Πρόκειται να υλοποιηθούν στα ρέματα Πουρί και Μπουρμπουλήθρα στην παραλία Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας και μέσα στηνπόλη της Αγιάς. Με σχέδιο και συνεργασία  έχουμε χρηματοδοτήσει και υλοποιούμε έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ στην περιοχή του Δήμου Αγιάς. Έργα ουσίας, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής  και την καθημερινότητα όλων των κατοίκων  ττης περιοχής αλλά και των επισκεπτών».

Καθαρίζεται  το λιμάνι Στομίου

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε γνωστό ότι μπαίνει στη φάση της υλοποίησης και ένα σημαντικό έργο, που αποτελεί  αίτημα των ψαράδων του Στομίου και αφορά στον καθαρισμό του λιμανιού από τις προσχώσεις που έχουν εναποτεθεί στην περιοχή.

 

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας τόνισε: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο πρόβλημα του λιμανιού του Στομίου. Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να δημοπρατηθεί ένα έργο αναγκαίο για να μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους οι ψαράδες της περιοχής. Σε ότι αφορά τις δυο συμβάσεις που υπογράψαμε σήμερα, αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση στην παραλία και την πόλη της Αγιάς. Είναι δυο ουσιαστικά έργα που προστατεύουν τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους και έρχονται σε συνέχεια ενός πολύ  σημαντικού  έργου που δημοπράτησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας πριν από λίγες ημέρες, για  τη συνολική αντιμετώπιση των πρανών στην παραλιακή κυρίως ζώνη”.

 

Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Αγιάς και Μελιβοίας Βασίλης Σμυρλής και Βασίλης Λέτσιος και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινότητων Αγιάς και Σκήτης Ζάχος Μπατζιόλας και Βαγγέλης Περπερής.

 

Προηγούμενο άρθρο 4ο Φεστιβάλ Open Nights
Επόμενο άρθρο Δημήτρης Καρανίκας: Ένας δήμος για όλους