Ειδήσεις

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 28η Διεθνή Έκθεση “Detrop


Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 28η Διεθνή Έκθεση “Detrop  2019” και στην 7η Διεθνή Έκθεση “Oenos” που  πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Με αύξηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών κατά 27% ολοκληρώθηκε το εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop-Oenos, που επί ένα τριήμερο έφερε κοντά τους επαγγελματίες των τροφίμων και ποτών και ανέδειξε μέσα από πλήθος εκδηλώσεων τις γεύσεις και τη γαστρονομία της Ελλάδας.

Detrop και Oenos συγκέντρωσαν 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία. Περίπου 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) βρέθηκαν εκεί, μεταξύ των οποίων και ομαδικές συμμετοχές από την ΠΓΔΜ και από την Βουλγαρία, καθώς και από 25 άλλες χώρες. Η ποιότητα και η ποικιλία των προϊόντων των δύο εκθέσεων εντυπωσίασαν τους ξένους hosted buyers, ενώ κοινή εκτίμησή τους ήταν πως το εκθεσιακό «δίδυμο» εμφανίστηκε ιδιαίτερα βελτιωμένο ποιοτικά.

Πέραν του αμιγώς εκθεσιακού κομματιού, μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν η Tastes Discovery Zone με το Tastes Discovery Area, τα Tastes Discovery Workshops και το Wine Pairing Discovery, που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories, τo 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University-Business Conference).

 

Στο πλαίσιο της Detrop-Oenos πραγματοποιήθηκαν επίσης με επιτυχία ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης και ο Τηλεοπτικός Διαγωνισμός Μαγειρικής«Αγαπημένο Πιάτο», μια συνεργασία του ΕΝΑ Channel με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας. Με την ολοκλήρωση Detrop και Oenos μέρος των τροφίμων διατέθηκαν από εκθέτες στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχαν στο πλευρό των τοπικών παραγωγών κρασιού. Η αποστολή της Θεσσαλίας πλαισιωνόταν από 8 επαγγελματίες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές τους συναντήσεις και να συνάψουν συμφωνίες. Πρόκειται για: Αποστάγματα Καρδάση (ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ), Γ. Λόλας – Γ. Φτίκας Ο.Ε. (ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ο.Ε. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ), Κατσάρος Νικόλαος & ΣΙΑ Ο.Ε. (ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ), Σκυλονάσιου- Αλατά Δ. Ελένη (ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ), Χρυσοχόου Γεώργιος (ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ), Μανωλίδης Αντώνης (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ), Τσιλιλής A.E. και Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν τα υπηρεσιακά στελέχη κ. Ευαγγελία Δικάρου και κ. Καλλιόπη Τριανταφύλλου, γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε η τοποθέτηση Κάδων Ανακύκλωσης Μπαταριών στο Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος:Σεβαστή η διαμαρτυρία αρκεί να μη διολισθαίνει σε βία