Ειδήσεις

Μάξιμος:Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πιο παλιό και από το παλιό


«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πιο παλιό από το παλιό. Με όλα τα τερτίπια και όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. Σήμερα έχουν μέτρο σύγκρισης οι πολίτες. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε η αίσθηση της διακυβέρνησης από την αριστερά. Η αριστερά είχε καθαγιασθεί από κάποιους, ήταν “στα άγια των αγίων” που δεν αγγίζουμε, είχε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα και τελικά είδαμε ποιο ήταν αυτό». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην TRT, στην εκπομπή «Τετ α Τετ»  με τον δημοσιογράφο κ. Ανδρέα Γιουρμετάκη.

Σχετικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης προς τους αντιπάλους της για ακροδεξιά πολιτική το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό που κάνει, ρίχνοντας εύκολα τη ρετσινιά σε κάθε πολίτη που διαμαρτύρεται, σε κάθε πολίτη που πάει σε συλλαλητήρια έχοντας εθνική ευαισθησία, είναι να απενοχοποιεί σε τελική ανάλυση τη Χρυσή Αυγή, για την οποία υπάρχει ένα ερωτηματικό, γιατί στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωράει η ολοκλήρωση της δίκης».

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «η μόνη πολιτική σταθερά που έχει αναδειχθεί στην περίοδο της κρίσης, όταν όλα κατέρρευσαν, κόμματα εξαφανίστηκαν, κυβερνητικά κόμματα που είχαν 45% παλεύουν για την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, είναι η ΝΔ. Ο κόσμος που τη στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλές φορές πιο αυστηρός από τους αντιπάλους μας προς εμάς, γιατί έχει απαιτήσεις και χαίρομαι γι’ αυτό, αλλά θεωρώ ότι ο απολογισμός αυτής της παράταξης προς τη χώρα είναι θετικός».

Στο ερώτημα για τις διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό τους κόμματος, ο κ. Χαρακόπουλος απάντησε ότι «η ΝΔ από την ίδρυσή της ήταν μια μεγάλη παράταξη που καλύπτει από τις παρυφές της αριστεράς μέχρι τις παρυφές της άκρας δεξιάς. Είναι ένα κόμμα μεγάλο, πολυσυλλεκτικό, που απευθύνεται στην κοινή λογική. Οι αφετηρίες του καθενός μπορεί να έχουν μιαν αξία παραπολιτική, το ζητούμενο, όμως, σήμερα είναι τι πρεσβεύει κανείς, εάν αγωνίζεται για τις αρχές του κόμματος που ίδρυσε ο Καραμανλής, αν αγωνίζεται για ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, ευρωπαϊκό, εφαρμόσιμο. Προς αυτή την κατεύθυνση συντείνουν όλοι, ο καθένας δίνει τον δικό του τόνο».

Ο τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε ότι «αν η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν πάρει μπροστά, από πού περιμένουμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Εδώ θέλουμε επιχειρήσεις που να έχουν εξωστρέφεια, να επενδύσουν σε τομείς που θα έχουν εξωστρέφεια και για τέτοιους τομείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους Ρώσους. Για επενδύσεις στον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα, στην ενέργεια. Δυνατότητες υπάρχουν, το ζήτημα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση. Η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει δώσει δείγματα γραφής, μειώνοντας φόρους, μειώνοντας ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργώντας ένα καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον με σταθερό πλαίσιο. Μόνον από την ιδιωτική οικονομία θα δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης. Το να τάζουμε διορισμούς στο δημόσιο ήταν μια παλιά αδιέξοδη συνταγή».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για κατοχή ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Τριήμερη περιοδεία του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή