Μάξιμος:Η επιβολή δήθεν ουδετεροθρησκείας ευθύ κτύπημα κατά της Ορθοδοξίας

13 Μαρτίου 2019

«Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, διάφορες δυνάμεις και κύκλοι έχουνστοχοποιήσειτόσο τον θεσμό της Οικογενείας όσοκαι αυτόν της Εκκλησίας και επιδιώκουν μέσω τουΣυντάγματοςνα επιβάλουν τις δικές τους ιδεοληψίες, οι οποίες είναι μακράν των παραδόσεών μας και τωνπιστεύω της συντριπτικήςπλειοψηφίαςτων συμπατριωτών μας». Τα παραπάνω τόνισε οΕισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςσε μήνυμά τουπρος τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Λάρισας. Αφορμή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν με θέμα την Συνταγματική Αναθεώρηση,με ιδιαίτερη αναφοράστα θεμελιώδηάρθρα γιατηνΕκκλησία καιτην Οικογένεια.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων,συνεχάρη τους διοργανωτέςγια τηνουσιαστικήπαρέμβασή τους«σεμείζονα εθνικά μας προβλήματα, όπως είναιη σημασίατης Οικογένειας στη σύγχρονηκοινωνία αλλά και η αναγνώρισητου ρόλουτης Εκκλησίας μας τόσο στους αγώνες τους Γένους μας για ελευθερία, όσο και στα σύγχρονα κοινωνικά και πνευματικά δρώμενα».Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού σημείωσε ότι «οιομιλητές,οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης καιΤυρνάβου κ. Ιερώνυμοςκαι οεπίτιμος Αρεοπαγίτης κ. Χριστόφορος Κοσμίδης,εγγυώνταιπροκαταβολικώςτην επιτυχία της εκδηλώσεως», υπογράμμισε ότι «γιατους Έλληνες, κι αυτό αποδείχθηκε και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η οικογένεια ήταν αυτή πουστήριξε, υλικά και ηθικά,την κοινωνίαμας στις δύσκολες στιγμές. Και είναι αυτήπάλιη παραδοσιακή οικογένεια πουαποτελεί το μοναδικό όχημαγια να υπερβούμε τη μεγάλη δημογραφικήσυρρίκνωση, η οποίααπειλείμε εξαφάνιση το έθνος μας.

Αλλά και η Εκκλησία, με τη δική της φιλανθρωπική και πνευματικήδράση,παραμένει φάρος άσβεστος σε χαλεπούς καιρούς. Οι αλλαγές στο Σύνταγμα,μετην επιβολή μιας δήθενουδετεροθρησκείας,είναιευθύκτύπημακατάτης Ορθοδοξίας. Κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Καθένας από τη θέση του οφείλει να διαφωτίσει και να κινητοποιήσει την ελληνική κοινωνία,ώστε τα σχέδιααυτάναπαραμείνουν

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031