Ειδήσεις

Στο γήπεδό του δεν… χάνει


Λάρισα

Η ομάδα του Γιάννη Λίβανου ξεκίνησε με το πόδι… πατημένο στο γκάζι και κατάφερε να πάρει από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ, δείχνοντας ότι η κατάκτηση μίας ακόμη νίκης ήταν προ των πυλών, κλείνοντας μάλιστα το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 25-17.

Τα πράγματα δεν κύλησαν όμως το ίδιο καλά και στη δεύτερη περίοδο για τον Ερμή, που «μπλόκαρε» στην επίθεση και έχασε αρκετά ριμπάουντ στην άμυνα δίνοντας έτσι το δικαίωμα στο Ψυχικό να «ροκανίσει» τη διαφορά και να βρεθεί μόλις έναν πόντο (35-34) πίσω με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Όλα έδειχναν λοιπόν ότι οι φίλαθλοι θα παρακολουθούσαν ένα ακόμη ντέρμπι στο κλειστό της Νεάπολης, όμως οι γηπεδούχοι είχαν άλλες… βλέψεις. Ξεκίνησαν στο τρίτο δεκάλεπτο παίζοντας πολύ καλή άμυνα και αυτό τους έδωσε το δικαίωμα να βγάλουν σωστές επιθέσεις και από τη στιγμή που κράτησαν τους αντιπάλους τους μόλις στους 5 (!!!) πόντους σε αυτή την περίοδο κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο 56-39, δείχνοντας ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ψυχικού προσπάθησαν να «γυρίσουν» το παιχνίδι, αλλά γρήγορα οι παίκτες του Ερμή με την απόδοσή τους, τους έδωσαν να καταλάβουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο και τελικά πανηγύρισαν μία ακόμη εντός έδρας νίκη με 82-63.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Λίβανος): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 17 (1 τρ., 4 κλ.), Σπυρόπουλος 9 (1), Τζόλος 16 (2), Κόμματος 15 (3 τρ., 8 ρ., 10 ασ.), Νταλός 2, Τριανταφύλλου 8 (2), Ζιβάνοβιτς 3 (1), Λάππας 2, Βρεττλας, Τσούμας, Λόλας 10.

ΨΥΧΙΚΟ (Γιώργος Ρεμεντέλας): Άχης 3 (1), Κοντουδής 3 (1), Παπανικολάου 8, Παπαδημητρίου 1, Παπαντωνάκος 4 (1), Μάντζαρης 2, Αρσενόπουλος 13 (3), Θεοδώρου, Ντιαλό 4, Μπασδέκης 6 (2), Πασόγια 19 (2)

Δηλώσεις

Γιάννης Λίβανος: Από την αρχή της εβδομάδας είπαμε ότι έχουμε μπροστά μας 10 τελικούς στους οποίους απαγορεύονται τα λάθη. Είχαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια να αυξομειώσουμε την έντασή μας και να μπούμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος έτοιμοι.

Σήμερα μπορώ να πω ότι κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας από τη στιγμή που βρίσκομαι στην ομάδα. Είχαμε κάποια προβλήματα στη δεύτερη περίοδο, όταν χάσαμε αρκετά ριμπάουντ και στην επίθεση δεν βρήκαμε τον τρόπο για να έχουμε ελεύθερα σουτ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πολύ, παίξαμε καλή άμυνα, βγάλαμε σωστές επιθέσεις και φτάσαμε στη νίκη.

Είπαμε να μην χαλαρώσουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά πολλές φορές όταν η διαφορά είναι μεγάλη χαλαρώνει το μυαλό. Όμως είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά, δείχνουμε πρόοδο και στην άμυνα και στην επίθεση και αυτό είναι πολύ καλό για μας.

Γιώργος Ρεμεντέλας: Στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού καταρρεύσαμε και λίγο ως πολύ το αναμέναμε, μιας και ήταν το τρίτο μας ματς σε επτά ημέρες. Για μία ακόμη φορά σε ανάλογη κατάσταση λόγω των εθνικών ομάδων αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με την κούρασή μας.

Ήταν μία δίκαιη νίκη για την ομάδα του Ερμή και εμείς τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την κούρασή μας και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, «σημαδεύοντας» τα επόμενα παιχνίδια μας.

Στην ομάδα μας υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι βαρόμετρο και όταν είναι τραυματισμένοι και δεν μπορούν να μας βοηθήσουν, δεν έχουν τις λύσεις για να αντέξουμε».

Προηγούμενο άρθρο Άναψε την μπουμπούνα στο Συκούριο ο Δήμαρχος Τεμπών
Επόμενο άρθρο «Που πάω, Θεέ μου;»Στη Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας