Ειδήσεις

H Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση«ITB BERLIN 2019»


Με τη συμμετοχή της σε μια από τις σημαντικότερες παγκόσμιες εκθέσεις τουρισμού, στην ΙΤΒ του Βερολίνου (6-10/3/2019) συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής της για το 2019. Πρόκειται για το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός στην ταξιδιωτική βιομηχανία για τους επαγγελματίες του κλάδου και τις επιχειρηματικές συμφωνίες. Η έκθεση ITB BERLIN είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση και μια από τις κορυφαίες του κλάδου της που προάγει το τουριστικό προϊόν. Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για το σύνολο του παγκόσμιου ταξιδιωτικού εμπορίου, όπου δύναται να συναντήσει, να συνδέσει, να διαπραγματευτεί και να επιχειρήσει κάτω από μια κοινή στέγη.

 

Μέσα σ’ ένα ιδιαίτερο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός δίνει μεγάλη βαρύτητα στο τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας στηρίζοντάς το ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και να εξελιχθεί σ΄ ένα σημαντικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης. Άλλωστε ο τουρισμός ως τρίτος σημαντικότερος εξαγωγικός τομέας παγκοσμίως, συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ευημερία των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ Γερμανίας, οι γερμανοί Tour Operators είναι αισιόδοξοι για την τρέχουσα περίοδο, καθώς η επιθυμία των γερμανών για ταξίδια δεν πρόκειται να μειωθεί στο μέλλον. Η ανάπτυξη της Γερμανικής βιομηχανίας τουρισμού οδηγείται από τη σταθερά αυξανόμενη ζήτηση για την Ισπανία και την Ελλάδα, τα δυνατά comebacks της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Τυνησίας καθώς και την κρουαζιέρα. Σε σχετική έρευνα που διεξήχθη, η Ελλάδα βρίσκεται στην Τρίτη θέση των προτιμήσεων των υποψηφίων ταξιδιωτών, πίσω από την Ισπανία και την Ιταλία.

 

Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από τους μεγάλους Τ.Ο. και με δεδομένο ότι η πλειονότητα των κρατήσεων γίνεται το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι ικανοποιητικά, καθώς αποτυπώνουν διατήρηση την ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών, αν και όχι στο εκρηκτικό ποσοστό της προηγούμενης χρονιάς, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες των παραγόντων του τουρισμού.

 

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν στο Βερολίνο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλίας Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης κ. Νίκος Λιούπας και τα Υπηρεσιακά στελέχη κα Ευαγγελία Παπαθεοδώρου και κ. Αργύρης Μεργιάς.

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Οι ταμπέλες και οι αφορισμοί επιδεινώνουν το πρόβλημα
Επόμενο άρθρο Ψήφισμα Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών