Μάξιμος για απάντηση Κουτρουμάνη: Άλλοι αντ’ άλλων διορίστηκαν στο ΙΚΑ!


«Μετά τον κ. Ρόβλια και ο συνερωτώμενος υπουργός, κ. Κουτρουμάνης, επιβεβαιώνει με την απάντησή του την καταγγελία μου στη βουλή ότι άλλοι αντ’ άλλων διορίστηκαν στο ΙΚΑ! Αντί των επιτυχόντων στο συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τελικά, με απόφαση της απελθούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προσλήφθηκαν άλλοι, από μεταγενέστερο διαγωνισμό της ΑΤΕ». Τα παραπάνω τονίζει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Εργασίας σε σχετική ερώτησή του.

Όσο για την απορρόφηση των διοριστέων της προκήρυξης 8Κ/2008, για τους οποίους ο αρμόδιος Υπουργός απαντά ότι στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπάρχει η σχετική πίστωση στους αντίστοιχους κωδικούς για τη μισθοδοσία τους, ο Θεσσαλός πολιτικός υποστηρίζει: «Φοβούμαι πως πρόκειται για εμπαιγμό! Αλήθεια πότε θα εκδοθούν οι αποφάσεις που ακόμη αναμένει το ΙΚΑ ώστε να απορροφήσει τους διοριστέους της προκήρυξης 8Κ/2008;».

 

Η απάντηση του κ. Κουτρουμάνη έχει ως εξής:

«Η Διοίκηση του Ιδρύματος, αναγνωρίζοντας ότι για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία κάθε μονάδας απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ικανοποιητική στελέχωση και έχοντας πλήρη γνώση των ελλείψεων σε προσωπικό που παρατηρούνται στις μονάδες του, έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για πρόσληψη διοικητικού προσωπικού, προκειμένου να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις των κλάδων Διοικητικού προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Συγκεκριμένα:

Μετά από έγκριση από τους αρμόδιους φορείς αιτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, είχε δημοσιευθεί από το ΑΣΕΠ η 8Κ/2008 προκήρυξη για την πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων κατηγοριών ΠΕ και ΔΕ στο Ίδρυμα. Οι θέσεις προς πλήρωση για την κατηγορία ΠΕ είναι 200. Για την κατηγορία ΔΕ οι θέσεις προς πλήρωση είναι 683. Τα οριστικά αποτελέσματα των κατηγοριών ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ από την ανωτέρω προκήρυξη έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ εντός του έτους 2010 και έχουν αποσταλεί οι πίνακες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στο πλαίσιο της προστασίας της εθνικής μας οικονομίας και της λήψης επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, θεσμοθετήθηκε ένα σύνολο μέτρων που αφορούν στο περιορισμό προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού για τα επόμενα έτη. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10, παρ. 3 ν. 3833/10, όπως αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 37 ν. 3986/11 «Ρυθμίσεις για το περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς»: «3. Ο διορισμός των επιτυχόντων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων μετά την 1.1.2009, πραγματοποιείται σταδιακά βάσει σειρά επιτυχίας μέχρι την 31.12.2015». Επίσης το πρώτο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 11 του ν. 3833/10, όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ. 4α του άρθρου 3 του ν. 3899/10, αντικαθίσταται ως εξής: «Ι. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του ν. 3812/09, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων με εξαίρεση το έτος 2011, για το οποίο ο λόγος θα είναι ένα προς δέκα».

Επιπλέον, βάσει των διατάξεων της παρ. 5 του ν. 3833/2010, «Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατανέμονται οι εγκριθείσες θέσεις ανά υπηρεσία και φορέα». Κατόπιν αυτού, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναμένει την έκδοση των ανωτέρω αποφάσεων προκειμένου να ενημερωθεί για τη σταδιακή απορρόφηση των διοριστέων της προκήρυξης 8Κ/2008. Στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπάρχει η σχετική πίστωση στους αντίστοιχους κωδικούς για τη μισθοδοσία των ανωτέρω.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3899/10 (ΦΕΚ 212/Τ.Α1/ 17-12-10) «οι επιτυχόντες των κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ της προκήρυξης 9Κ/2008 (ΦΕΚ 575/3-11-08) και οι οποίοι μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος δεν είχαν διοριστεί στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος με απόφαση Διοίκησης, προσλαμβάνονται από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με σειρά προτεραιότητας από το φορέα υποδοχής (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) έως τις 31.12.2011.

Για τις ανωτέρω προσλήψεις δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του όρθρου 11 του Ν.3833/2010». Έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτήσεων, υπεβλήθησαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 165 αιτήσεις επιτυχόντων κατηγορίας ΤΕ Οικονομικών και 384 αιτήσεις επιτυχόντων κατηγορίας ΔΕ Οικονομικών. Βάσει των ανωτέρω, σχεδόν το σύνολο των ως άνω διοριστέων προσελήφθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εντός του έτους 2011».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μια μαγική βραδιά έζησε η Ελασσόνα - Μουσική πανδαισία από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
Επόμενο άρθρο Καυκάκεια 2012 - 69 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Δομενίκου