Ειδήσεις

8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας


Η 8η Μάρτη :

Είναι η φωνή της φάντρας και της ράφτρας της Νέας Υόρκης του 1857, είναι η φωνή των 60 εργατριών του υφαντουργείου του Ρετσίνα, που έκαναν το 1892 την πρώτη γυναικεία απεργία στην Ελλάδα, είναι η ματωμένη φωνή των καπνεργατριών του 1924, του 1926, του 1927, του 1936. Είναι η φωνή των γυναικών που αγωνίζονται και διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν και τους τα στερούν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να επενδύσουμε τις ελπίδες μας στις διαπραγματεύσεις μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Όπου φέρνει νέα λίστα “μεταρρυθμίσεων”. Η πολιτική της ΕΕ βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων, γιατί υπερασπίζεται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι η ΕΕ, η λυκοσυμμαχία των ομίλων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας ζητά να συμβιβαστούμε με “αξιοπρέπεια” στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. Να ξεχάσουμε τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Μας ζητάνε να αποδεχτούμε την περικοπή του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. Να ξεχάσουμε τη 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών και τα ΒΑΕ. Να συμβιβάζονται οι σύγχρονες ανάγκες μας με τη ζωή με ψίχουλα που μας καταδικάζουν ΕΕ, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι.

Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

  • Με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και όχι ελαστική απασχόληση
  • Με μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας
  • Με σύνταξη που δε θα συνδέεται με το προσδόκιμο όριο ζωής, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες (50 και 55, αντίστοιχα, για όσους εργάζονται στα ΒΑΕ)
  • Με δημόσιο και δωρεάν για όλους σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, κατάργηση επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια και Φάρμακο.
  • Με δωρεάν υπηρεσίες σε Δημόσια Κέντρα Υγείας, κοντά σε χώρους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης κ.λπ.
  • Με ειδικό προσανατολισμό στην πρόληψη και την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.(όχι ,υπερβολικά βάρη που δημιουργούν σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα)
  • Με μέτρα ολόπλευρης προστασίας της μητρότητας (δομές, υπηρεσίες, άδειες, επιδόματα, κ.λπ.).

 

Γυναίκες σπάστε τις αλυσίδες του φόβου και διεκδικήστε τα δικαιώματά σας!

Για  τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, υπάρχει μόνο η λύση του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και στην πολιτική που μας καταδυναστεύει. Αντίπαλός μας είναι όποιος κερδίζει από τον ιδρώτα μας και νέμεται τον πλούτο που ο λαός παράγει.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος:Η κυβέρνηση απαγόρευσε το εμβατήριο"Μακεδονία Ξακουστή";
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη 12η Έκθεση για τη Γεωργία και Κτηνοτροφία