Ειδήσεις

Κ.Αγοραστός: Έργο που ενισχύει την οδική ασφάλεια


Σε εργασίες αποκατάστασης του δρόμου Μικρό Ελευθεροχώρι μέχρι τα όρια του νομού Πιερίας προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου τη σύμβαση με του έργου συνολικού προϋπολογισμού  244.500 €.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Προχωρά στην υλοποίηση ενός έργου ουσίας για το Δήμο Ελασσόνας. Το έργο αφορά την αποκατάσταση του δρόμου από το Μικρό Ελευθεροχώρι μέχρι τα όρια του νομού Πιερίας. Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή καθώς προχωράμε στην ασφαλτόστρωση σημείων του δρόμου που υπάρχουν προβλήματα. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα έργο που ενισχύει την οδική ασφάλεια. Μέχρι σήμερα στην Ελασσόνα έχουν ολοκληρωθεί, χρηματοδοτηθεί ή είναι σε φάση υλοποίησης εξήντα τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 70 εκατ. ευρώ. Παράλληλα σε συνεργασία με το Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μια μελέτη που περιλαμβάνει έργα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου περίπου 5 εκατ. ευρώ. Αναμένουμε πλέον την έγκριση από το υπουργείο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου υποστήριξε τα εξής:

«Ένα μεγάλο έργο για το Δήμο Ελασσόνας πρόκειται να υλοποιηθεί. Είναι το έργο που αφορά το δρόμο από το Μικρό Ελευθεροχώρι μέχρι τα όρια του νομού Πιερίας. Πρόκειται για την αποκατάσταση ενός δρόμου 23χλμ.. ήταν ένα αναγκαίο έργο και μέσα από τη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό καταφέραμε να το εντάξουμε. Σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό καταθέσαμε στο υπουργείο Μεταφορών τη μελέτη για έργα αποκατάστασης σε ολόκληρο οδικό δίκτυο του δήμου μας συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ».

Στην υπογραφή σύμβασης του έργου παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Μέγας και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας, Στέλιος Δημότσιος και Χρήστος Αντωνίου.

Στοιχεία έργου

Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν διακρίνονται:

  1. σε εργασίες καθαρισμού – διαμόρφωσης τάφρου ερείσματος,
  2. συντήρησης της υποδομής και των τεχνικών της οδού, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται άμεση παρέμβαση,
  3. αποκατάσταση  των  ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη,
  4. σήμανση και ασφάλιση των επικίνδυνων θέσεων.

Οι εργασίες βρίσκονται διάσπαρτες σε τμήματα της εθνικής οδού (13): Μικρό Ελευθεροχώρι – όρια Ν. Πιερίας (Δ. Ελασσόνας), της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην οικεία Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος:Πληγή η ερήμωση της υπαίθρου
Επόμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης με εκπροσώπους του Συλλόγου Σαρακατσαναίων