Πρωτοσέλιδο

Οδικά έργα ύψους 1,1 εκατ ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στην υλοποίηση δυο σημαντικών έργων που αναμένεται να ενισχύσουν την οδική ασφάλεια στο Δήμων Τεμπών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του αναδόχου εισέρχονται σε φάση υλοποίησης το έργο «Αποκατάσταση οδού Αιγάνη – Παράλια Π.Ε. Λάρισας» συνολικού προϋπολογισμού 460.000 ευρώ και το έργο «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κάτω Αιγάνη – Άνω Αιγάνη» συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι: «Υπογράψαμε δυο συμβάσεις για δυο χρήσιμα οδικά έργα στο Δ. Τεμπών. Αφορά τη συντήρηση των δρόμων Άνω Αιγάνη – Κάτω Αιγάνη και του δρόμου Αιγάνη – παράλια Π.Ε. Λάρισας. Έργα ουσίας που ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των προϊόντων. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κώστα Κολλάτο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών προχωράμε στην άμεση αποκατάσταση των οδών».

 

Ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι: «Πρόκειται για δυο σημαντικά οδικά έργα για την περιοχή της Αιγάνης και αφορά τους δρόμους Άνω Αιγάνη – Κάτω Αιγάνη και του δρόμου Αιγάνη – παράλια Π.Ε. Λάρισας. Δυο δρόμοι με σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο λόγω των παραλίων. Με τα έργα αυτά ενισχύουμε την οδική ασφάλεια στην περιοχή μας».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεσθούν είναι:

  1. Συντήρησης της υποδομής και ενίσχυσης –καθαρισμός των τεχνικών της οδού, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται άμεση παρέμβαση
  2. Αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη
  3. Σήμανση και ασφάλιση των επικίνδυνων θέσεων
Προηγούμενο άρθρο Στο Θανάση Νασιακόπουλο ο υποστράτηγος Βασίλης Καραπιπέρης
Επόμενο άρθρο Διάκριση της θεατρικής ομάδας Φαέθων