Ειδήσεις

Μάξιμος:Ο κόσμος το έχει τούμπανο και το υπουργικό δίδυμο κρυφό καμάρι


«Να συμφωνήσουμε κάποτε, ότι η ασφάλεια του πολίτη, αυτό που λοιδορούν κάποιοι ως “νόμος και τάξη”, είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Αν ο άλλος δεν νιώθει ασφαλής, αν και στο τελευταίο χωριό βάζει κάγκελα στα παράθυρα και ασφαλίζει τις πόρτες του και κάνει φυλακή το σπίτι του, για ποια ελευθερία και ποια δημοκρατία μιλάμε;».Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ.κ. Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «ο κόσμος το έχει τούμπανο και το υπουργικό δίδυμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κρυφό καμάρι! Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το αστυνομικό δελτίο κυριαρχεί καθημερινά στις ειδήσεις των 8, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αντί να την αντιμετωπίσουν, στρουθοκαμηλίζουν». Πρόσθεσε ότι «είναι εμφανές ότι υπάρχει σαφής απουσία πολιτικής βούλησης, η οποία μετατρέπεται σε επιχειρησιακή ανεπάρκεια. Η κυβέρνηση συνειδητά προχώρησε στην κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η ομάδα των δικυκλιστών που έσπευδαν αμέσως και είχαν γίνει φόβος και τρόμος των μπαχαλάκηδων. Αποδυναμώθηκαν, επίσης, η ομάδα ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ των εποχούμενων δικυκλιστών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετά από κάθε συμβάν, κατόπιν εορτής, να γίνονται προσαγωγές, οι οποίες όμως σπανίως ή σχεδόν ποτέ δεν μετατρέπονται σε συλλήψεις».

Ο κ. Χαρακόπουλος κατήγγειλε ότι οι αλλεπάλληλες επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα δείχνουν ότι «στόχος είναι να χυθεί αίμα αστυνομικού. Και όπως σωστά καταγγέλλουν οι Ενώσεις των αστυνομικών και το διαπιστώνω και εγώ με τις επισκέψεις που κάνουμε με τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη σε Αστυνομικά Τμήματα, υπάρχει λειψανδρία. Τα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική, το βράδυ κατεβάζουν ρολά, κλείνουν».

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κάλεσε τους συνομιλητές του να θυμηθούν «τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κ. Τόσκα -τις πρώτες μέρες που ανέλαβε- ότι επιστρέφουν οι αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί σε πολιτικά πρόσωπα και VIP. Ακούμε για δεκάδες αστυνομικούς που βρίσκονται στη φύλαξη του κ. Φλαμπουράρη, σε φύλαξη κυβερνητικών στόχων, συνοδεύουν τις περιοδείες που κάνουν κυβερνητικά στελέχη στη Βόρειο Ελλάδα, στη Μακεδονία. Προχτές είδα δημοσίευμα στον “Ελεύθερο Τύπο” ότι στη φύλαξη πρώην υφυπουργού των ΑΝΕΛ έχουν διατεθεί πέντε αστυνομικοί. Λοιπόν, όταν έχουμε ντουζίνες πια αστυνομικών σε τέτοιους στόχους, αποδυναμώνονται άλλες υπηρεσίες. Πάντως υπάρχει ένα ζήτημα και επιχειρησιακό, πλέον, που πρέπει να το δει η ΕΛΑΣ».

Νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνόδευσε τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΑΤ Ακρόπολης, που δέχθηκε επίθεση το Σάββατο από κουκουλοφόρους.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα σχετικά με την εκπαιδευτική δράση «Τέχνης Γυρίσματα»
Επόμενο άρθρο Η παρουσία του Υφυπουργού ΑΑ&Τ Βασίλη Κόκκαλη στα πλαίσια της 2ης Agrothessaly