Ειδήσεις

Ο Χρήστος Κέλλας για τα βιβλία Θρησκευτικών


Το θέμα της συγγραφής των νέωνβιβλίωνΘρησκευτικών, μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, φέρνει στη βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, από κοινού με την Τομέαρχη Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τους αν. Τομεάρχες κκ. Ιωάννη Ανδριανό και Μαρία Αντωνίου.

Οι βουλευτές του Τομέα Παιδείαςτου κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του Υπ. Παιδείας, σχετικά με τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, αναφέρθηκε πως ο διάλογος με την Εκκλησία έχει ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στη διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή των νέων εγχειριδίων.  Ωστόσο, οι αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματική την ύλη και τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά. Περαιτέρω, αναμένεται ακόμα μία δικαστική απόφαση για τις Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί βάσει του Νέου Προγράμματος Σπουδών».

Κατόπιν τούτων, ερωτούν τον κύριο Γαβρόγλου «εάν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν του Υπουργείου, στον σχεδιασμό των προς συγγραφή νέων βιβλίων των Θρησκευτικών, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν τρείς περιπτώσεις ληστειών στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Όλοι οι οικισμοί της Θεσσαλίας με βιολογικό καθαρισμό