Ειδήσεις

Τα παιδιά πέρασαν καλά στο Μουσικότροπο


 

Το Μουσικότροπο, το φεστιβάλ μουσικής που τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά αποτελούν βασική προτεραιότητα στις επιλογές του, επιχείρησε την Κυριακή που μας πέρασε, να παντρέψει τη μουσική με τη διήγηση και τη ζωγραφική.

Η αφήγηση παραμυθιού με την ταυτόχρονη αποτύπωση σε εικόνες, δημιούργησαν μια πρωτότυπη παράσταση για παιδιά που ανήκουν ηλικιακά στις τάξεις του Δημοτικού σχολείου.

Η Ιφιγένεια Κακριδώνη, μια εκπληκτική αφηγήτρια παραμυθιού, ταξίδεψε τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους σε μια άλλη διάσταση με τα αγαπημένα παραμύθια «Οι μουσικοί της Βρέμης» και «Ο καμπουράκος και τα ξωτικά».

Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να παρατηρεί κανείς τα αθώα βλέμματα και αντιδράσεις των μικρών παιδιών και να αισθάνεται την ευχαρίστηση που νιώθουν. Οι ήρωες των παραμυθιών διογκώνονται στη φαντασία τους, ειδικά όταν η αφήγηση γίνεται με τέτοια ποιότητα, που ακόμα και οι γονείς συμμετέχουν με παρόμοια ικανοποίηση.

Ξεχωριστό ρόλο στην όλη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου έπαιξε η συμμετοχή του εξαιρετικού δημιουργού κόμικς, Δημήτρη Κάσδαγλη.

Ήταν αξιοθαύμαστη η χρήση του πινέλου που αποτύπωνε την κάθε λέξη μ’ έναν διαφορετικό τρόπο, κάνοντας το νόημα του παραμυθιού να δίνει μια άλλη οντότητα   στην παιδική φαντασία.

Η πόλη μας έχει ανάγκη από τέτοιες παρουσιάσεις. Η αλληλεπίδραση των τεχνών δίνει μια διαφορετική εικόνα, πιο ολοκληρωμένη, και είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ένα παιδί να ονειρευτεί και να αγγίξει πτυχές της καλλιτεχνικής διάστασης.

Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τη ΔΕΥΑΛ, με δωρεάν είσοδο για τα παιδιά.

Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ, να επενδύει στην τέχνη και στον πολιτισμό.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος:Σοβαρές ελλείψεις γιατρών σε ΜΕΘ και ΜΑΦ του Γ.Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Το σώμα σαν μουσικό όργανο στο Μουσικότροπο