Ειδήσεις

Ανοίγει τις πύλες της η Agrothessaly στη Λάρισα


Ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, η 12η Εκθεση για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία, Agrothessaly, που πραγματοποιείται στην Λάρισα, στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης και διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ  ΗELEXPO.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλη, το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον πρόεδρο της ΔΕΘ HELEXPO  κ. Αναστάσιο Τζήκα.

 

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στην σημαντική αύξηση εκθετών και εκθεσιακών χώρων καθώς και στην προσδοκώμενη αύξηση της επισκεψιμότητας.

 

Μάλιστα, όπως τόνισε με την ολοκλήρωση της έκθεσης ο Δήμος και η HELEXPO θα καταθέσουν φάκελο για την πιστοποίηση της Agrothessaly από τον αρμόδιο Παγκόσμιο Οργανισμό με στόχο η Agrothessaly να μπει στο ευρωπαϊκό καλεντάρι των εκθέσεων. Επίσης, ο κ. Καλογιάννης μίλησε και για τα ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν στην τοπική οικονομία από την έκθεση.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να επισκεφθούν την Λάρισα και την Agrothessaly.

 

Από την πλευρά του ο αν. γενικός διευθυντής της ΔΕΘ ΗΕLEXPO κ. Αλέξης Τσαξιρλής, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην εποικοδομητική συνεργασία της HELEXPO με το Δήμο Λαρισαίων, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί μοντέλο για τη ΔΕΘ.

 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της  διοργάνωσης του 2017. Ο δε έκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανέρχεται σε 26.000 τ.μ έναντι 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης.

 

Στην 12η Agtothessaly εταιρείες – leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και γεωργία παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα του κλάδου στη διεθνή σκηνή.

 

Από την πλευρά του ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ.  Παναγιώτης Νταής ανέφερε ότι η διάχυση της φετινής έκθεσης έγινε με την διοργάνωση ημερίδων που εστίασαν στην ευφυή γεωργία και τις ενεργειακές κοινότητες που είναι το μέλλον του κλάδου, ενώ ανακοίνωσε πως στην έκθεση θα μετάσχουν και start up εταιρείες ττης δράσης  Digital Greece.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος επεσήμανε ότι η νέα έκθεση παρουσιάζει ό,τι πιο καινοτόμο υπάρχει στον αγροτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι μέλη του Επιμελητηρίου μετέχουν στην έκθεση. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για τη συνεργασία Επιμελητηρίου, Περιφέρειας, Δήμου και HELEXPO για τη φιλοξενία στην Λάρισα του θεματικού πάρκου «Οι Αθλοι του Ηρακλή».

 

Τέλος, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Βασίλης Σπύρου χαρακτήρισε την φετινή Agrothessaly ως μια πλήρη έκθεση, καθώς θα υπάρξει αύξηση σε ορισμένους κλάδους προϊόντων που δεν είχαν τόσο μεγάλη εκπροσώπηση τα προηγούμενα χρόνια (όπως για παράδειγμα τα λιπάσματα), ενώ συμμετέχουν σε αυτή όλες οι μεγάλες εταιρείες αγροτικών προϊόντων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Το δημογραφικό δεν είναι μόνο ζήτημα επιδομάτων
Επόμενο άρθρο Κατάληψη Φοιτητικής Μέριμνας ΤΕΙ Λάρισας