Ειδήσεις

Μάξιμος:Μειώστε τον φόρο στις επιχειρήσεις για να ανοίξουν νέες δουλειές


«Για να υπάρξουν δουλειές πρέπει να αναπνεύσει η ιδιωτική πρωτοβουλία! Η απάντηση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης είναι η διαμόρφωση του κατάλληλου επενδυτικού περιβάλλοντος, που πρωτίστως προϋποθέτει μείωση φόρων». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την οποία συνηγορεί στο αίτημα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για «μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 10% προκειμένου ο συνολικός φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών να μειωθεί».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθυμίζει στη δήλωσή του ότι «η ΝΔ, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2018, ως κυβέρνηση θα μειώσει τη φορολόγηση των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% και στα μερίσματα στο 5% από 15% που είναι σήμερα. Η υψηλή φορολόγηση διώχνει επιχειρήσεις στο εξωτερικό, αποθαρρύνει τις προσλήψεις και ευνοεί τη φοροαποφυγή».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η ελληνική οικονομία κυριολεκτικά ασφυκτιά, μετά την μακρά κρίση που έχει βιώσει και το αντι-επιχειρηματικό κλίμα που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαρκής φοροαφαίμαξη της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει πολλαπλά αδιέξοδα στις ελληνικές επιχειρήσεις, εμποδίζοντας τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις να προσφέρουν αυτό που μπορούν για την οικονομική αναζωογόνηση του τόπου. Η ανάγκη για μείωση της δυσβάστακτης φορολογίας είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα. Συντασσόμαστε πλήρως με το αίτημα του ΣΘΕΒ για μείωση του φόρου στα μερίσματα, κάτι που με καθυστέρηση υιοθέτησε στα λόγια η κυβέρνηση αλλά φαίνεται να το έχει λησμονήσει».

 

Προηγούμενο άρθρο Να επιστρέψει στις νίκες Ερμής Αγιάς Λάρισας
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίου του Αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου