Ειδήσεις

Μάξιμος:Ο αγώνας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας συνεχίζεται


«Όπως τονίσαμε και όταν επικυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή με τις ψήφους της κυβερνητικής μειοψηφίας και των προθύμων συνοδοιπόρων της, ο αγώνας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζεται με κάθε τρόπο, ξεκινώντας από τη διδασκαλία των παιδιών στα σχολεία, όπου κρίνεται και το αύριο του ελληνισμού. Να μην λησμονούμε ότι ποτέ δεν ήταν πιο επίκαιρη η ρήση του Ίωνα Δραγούμη: “αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε!”». Τα παραπάνω επισήμανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του προς την Πρωτοβουλία πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία, με αφορμή την εκδήλωση με θέμα «Πώς φθάσαμε στη συμφωνία των Πρεσπών. Η επόμενη Μέρα», με ομιλητή τον πολιτικό αναλυτή και συγγραφέα κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, στο μήνυμά του συνεχάρη τους διοργανωτές «πρώτον γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο αποδεικνύετε πως η υπόθεση “Μακεδονία” δεν έκλεισε, όπως θα επιθυμούσαν κάποιοι. Κατά δεύτερον, διότι έχετε προσκαλέσει ως ομιλητή έναν πολύ καλό φίλο, εξαιρετικό γνώστη των εθνικών θεμάτων και φλογερό υπερασπιστή των εθνικών δικαίων, τον Σάββα Καλεντερίδη.

Δυστυχώς, οι κυβερνώντες, εντός λίγων μόνο μηνών, κινούμενοι παρασκηνιακά, χωρίς να ενημερώσουν τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και ενάντια στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, συνήψαν μια, τουλάχιστον, επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, η αλήθεια για το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, αποκαλύπτεται καθημερινά, κατεδαφίζοντας τα σαθρά επιχειρήματα που προβάλλουν. Οι πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Οι υπογραφές των κυρίων Τσίπρα και Κοτζιά –με την σύμπραξη ουσιαστικά του κ. Καμμένου που τους άφησε να ολοκληρώσουν το έργο τους- έδωσαν ταυτότητα, γλώσσα και ιστορία της Μακεδονίας στους σφετεριστές της ιστορικής αλήθειας, ανοίγοντας την κερκόπορτα για κάθε είδους αυθαίρετες διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας. Κι αυτό συνιστά το μέγα δυστύχημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η βαριά κληρονομιά που αφήνει, αποχωρώντας από την εξουσία, στα εθνικά ζητήματα είναι πολύ δυσκολότερο να ανατραπεί από αυτήν στην οικονομία. Αυτό είναι το τίμημα όταν οι πολιτικές μας αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές εκπορεύονται από το συναίσθημα και όχι τη λογική, κι αυτό ας το κρατήσουμε ως μάθημα για το μέλλον».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση FRUIT LOGISTICA