Πρωτοσέλιδο

Άσφαλτος στην οδό μεταξύ Λάρισας – Συκουρίου και Λάρισας – Αγιάς


Σε ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αναβάθμιση της ασφάλειας της επαρχιακής οδού που διέρχεται από τον οικισμό του Ομορφοχωρίου και συνδέει την επαρχιακή οδό Λάρισας – Συκουρίου με την επαρχιακή οδό Λάρισας – Αγιάς. Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή της  σύμβασης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον ανάδοχο, προχωρά σε υλοποίηση το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ένα νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ ξεκινά άμεσα μετά την υπογραφή της σύμβασης. Είναι έργο χρήσιμο και ουσίας στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για το έργο που αφορά το δρόμο που διέρχεται από το Ομορφοχώρι και αποτελεί τη συνδετήριο οδό από το κόμβο Ομορφοχωρίου έως τον κόμβο της ΤΕΜΚΑ. Είναι ένας δρόμος που αντιμετώπιζε προβλήματα και τους καλοκαιρινούς μήνες έχει ιδιαίτερο φόρτο καθώς χιλιάδες πολίτες χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη οδό για μεταβούν στα παράλια του νομού Λάρισας. Για το λόγο αυτό ενισχύουμε την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και των εμπορευμάτων ενώ συντηρούμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στη τοπική πραγματική οικονομία».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο
Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Απόστολος Μπίλλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας  Λάρισας Στέλιος Δημότσιος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του συνδετήριου οδικού τμήματος μεταξύ της επαρχιακής οδού Λάρισας – Συκουργίου & της  Λάρισας – Αγιάς του οποίου η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι εργασίες διακρίνονται:

α)  σε εργασίες χωματουργικών και οδοστρωσίας στις διαπλατύνσεις ένθεν & ένθεν στα τελευταία 400,00μ πριν τον κόμβο της ΤΕΜΚΑ.

β) σε εργασίες  διαπλάτυνσης τεχνικών η κατασκευής νέων, επενδεδυμένης τάφρου, τοιχείων η και άλλων μικροκατασκευών

γ) σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου ,σχεδόν σε όλο το μήκος του συνδετήριου οδικού τμήματος και

δ) σε εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Η ασφαλτόστρωση θα γίνει στις θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός πριν τη δημοπράτηση του έργου και σύμφωνα με τη δυναμική εξέλιξη των φαινομένων που παρουσιάζονται στις θέσεις αυτές. Το είδος της συντήρησης (βάθος φρεζαρίσματος, πλάτος επέμβασης, τυχόν κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης, πάχος στρώσης κυκλοφορίας, επιλογή κοινής στρώσης κυκλοφορίας κλπ.) θα καθοριστούν σε επικοινωνία με τη Διευθύνουσα Υπηρεσία και με βάση τα τωρινά χαρακτηριστικά της οδού. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων και αυθημερόν ώστε στο τέλος της ημέρας η οδός να παραδίδεται σε κυκλοφορία. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν μετά την έγκριση της  αντίστοιχης μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σε όλα τα τμήματα που θα κατασκευαστεί ολικά ή μερικά νέος ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση κεντρικού άξονα και οριογραμμών. Για λόγους συνέχειας της οδού θα γίνει συντήρηση της διαγράμμισης και σε τμήματα υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η διαγράμμιση θα πραγματοποιείται τμηματικά παράλληλα με την πρόοδο των ασφαλτικών εργασιών.

 

Προηγούμενο άρθρο Με «έξυπνο» σύστημα ελέγχου των πεζοδρόμων η πόλη της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Τεμπών στηρίζει το πρόγραμμα Erasmus