Ειδήσεις

Άσκηση ετοιμότητας την Κυριακή στον Κίσσαβο


Μεγάλη άσκηση με τη συμμετοχή όλων των εθελοντικών οργανώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με σενάριο έρευνας και διάσωσης σε καιρικές συνθήκες χιονοστοιβάδας, διεξάγεται την Κυριακή 10/02/2019 στον Κίσσαβο. Η  άσκηση γίνεται από την Πολιτική Προστασία Π.Ε. Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας, την 8η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα πλαίσια α) της ετοιμότητας των εθελοντικών οργανώσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό μητρώο πολιτικής προστασίας, β) της γνωριμίας μεταξύ των μελών που συμμετέχουν και πλαισιώνουν τους Συλλόγους στις επιχειρήσεις όποτε χρειασθεί, γ) της πρόληψης για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων – λαθών που δημιουργούνται –παρουσιάζονται κατά την διάρκεια ενός πραγματικού γεγονότος, δ) την καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με τις εθελοντικές οργανώσεις, ε) την επίλυση μετά το πέρας της άσκησης για την βελτιστοποίηση της άμεσης και αποτελεσματικής βοήθειας προς την ΕΜΑΚ.

 

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου τονίστηκαν τα εξής:

Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους – Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: «Η συνεργασία και ο προγραμματισμός δράσης είναι η βάση για να έχουμε αποτέλεσμα όποτε και αν αυτό χρειαστεί. Τον Απρίλιο είχαμε μια άσκηση με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της 8η ΕΜΑΚ, του Ερυθρού Σταυρού που στεύθηκε απο απόλυτη επιτυχία. Σήμερα έχουμε μια άλλη άσκηση με διαφορετικό σενάριο και διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Οργανώνεται μια άσκηση με την κωδική ονομασία  «Κίσσαβος 2019» με ένα συγκεκριμένο σενάριο. Πρέπει να είμαστε συντονισμένα και δομημένα προετοιμασμένοι για

οτιδήποτε».

 

Χρήστος Καραμπούζης Επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλιας: «Η άσκηση «Κίσσαβος 2019» αποτελεί ενα αποτέλεσμα συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων της Π.Ε. Λάρισας με την 8η ΕΜΑΚ.  Τους ευχαριστούμε για την ειλικρινή συνεργασία που έχουμε τόσα χρόνια. Ελπίζω οι καιρικές συνθήκες να είναι αντίξοες για να δούμε σε πραγματική βάση τα δεδομένα».

Επιπυραγός Λάμπρος Κίτσιος – Διοικητής 8ης ΕΜΑΚ: «Για ακόμη μια φορά το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικότερα η 8η ΕΜΑΚ προχώρησαν σε μια δεύτερη άσκηση σε ένα γνωστό πεδίο με ένα και μοναδικό  στόχο την αύξηση και τη βελτίωση της συνεργασίας των επίσημων φορέων με τις εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας. Ανέκαθεν η υπηρεσία μας έδινε μεγάλη σημασία σε αυτές τις συνεργασίες. Μέσα από αυτές τις ασκήσεις θωρακίζουμε την Πολιτική Προστασία της χώρας».

 

Οι οργανώσεις  που συμμετέχουν εθελοντικά  που είναι οι: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

 

Προηγούμενο άρθρο Συναυλία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο Μουσικότροπο
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο για την μνήμη του Αγίου Δαμιανού