Συνάντηση Νίκου Παπαδόπουλου με την Σ.Μ.Ο.Ε.

08 Φεβρουαρίου 2019

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν από κοινού συναντήσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκου Παπαδόπουλου και του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος(Σ.Μ.Ο.Ε.), με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη και την υφυπουργό Οικονομικών κα.Κατερίνα Παπανάτσιου, στα αντίστοιχα υπουργεία.

Το Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Παπαργυρίου και η νομική σύμβουλος  κα.Ελένη Χρυσικοπούλου.

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οινοποιοί έθεσαν επί τάπητος ζητήματα στρατηγικής ανάπτυξης των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων, κυρίως μέσω δράσεων που θα στοχεύουν στην προβολή και ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής οινικής αγοράς  όπως προγράμματα προώθησης προϊόντων.

Στη συνέχεια, στη συνάντηση που ακολούθησε με την υφυπουργό Οικονομικών, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε φορολογικά θέματα και ειδικότερα στο θετικό μέτρο της κατάργησης του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Οι μικροί οινοποιοί ζήτησαν τη στήριξη της κυβέρνησης, ούτως ώστε να καταστήσουν τις επιχειρήσεις τους πιο ανταγωνιστικές.

Ο κ.Παπαδόπουλος από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη για αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στα μικρά οινοποιεία, ενώ ανέφερε ότι οι μικροί οινοπαραγωγοί οφείλουν να έχουν εκπροσώπηση και φωνή, έτσι ώστε να διεκδικούν τα αιτήματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τα οποία παράγουν αλλά και στις σπουδαίες διακρίσεις που έχουν επιτύχει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο εμπόριο. Τέλος επεσήμανε ότι για να στηθούν τέτοιες μικρές βιώσιμες επιχειρήσεις υπάρχει πάντα κόπος και πολύ μεράκι.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728EC