Ειδήσεις

Παίρνουμε θέση για τα προβλήματα του τόπου μας


Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης καταθέτει δημόσια τη θέση του και προτάσεις σχετικά με τη διαμόρφωση της κάτω πλατείας Τσαριτσάνης καιτην αυθαίρετη σιδεροκατασκευή.

Διαπιστώνουμε,σαν Σύλλογος και-Ενεργοί πολίτες Τσαριτσάνης,ότι χωρίς να γίνει διάλογος με τους φορείς και τους Συλλόγους, απλά ενημέρωση με τετελεσμένα,προχώρησε,σαν Δήμος στη δημοπράτηση της μελέτης για τη διαμόρφωση της κάτω πλατείας,την οποία και καλοσωρίζουμε  αλλά δυστυχώς χωρίς λόγο,προβλέπεται το κόψιμο δέκα (10) δέντρων,πράξη με την οποία φυσικά διαφωνούμε κάθετα και ανυποχώρητα διότι καταστρέφεται ένα αλσύλλιο,σημαντικός πνεύμονας πρασίνου και όαση δροσιάς καθώς και προστασίας ,απορρόφισης της σκόνης και των θορύβων από τα διερχόμενα τροχοφόρα.

Παρατηρήσαμε ότι η μελέτη της διαμόρφωσης της πλατείας,δεν ξεκίνησε με βάση την υπάρχουσα  κατάσταση στο χώρο(15 μεγάλα δέντρα) και προσαρμογή της μελέτης ανάλογα,αλλά ούτε συμπεριέλαβε αναπλάσεις λειτουργικές και δημιουργικές για χρήση από τους πολίτες όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα τα παιδιά,τη νεολαία του τόπου.

Αλήθεια ποια είναι η επιστημονική θέση της Δασικής υπηρεσίας και του Δασαρχείου Ελασσόνας για το κόψιμο των δέντρων?

Γιατί το Δασαρχείο συναινεί στην υλοτομία των δέκα(10) δέντρων? Η δε προβλεπόμενη δενροφύτευση θα αποδώσει μετά από 10-15 χρόνια.

Τέλος προτείνουμε να τοποθετηθούν,στον κάτω χώρο της πλατείας από δύο μεγάλες,ξύλινες κατασκευές για παιχνίδια κυρίως της νεολαίας,σκάκι και πιγκ-πογκ.

Όσο για την αυθαίρετη σιδεροκασκευή,θεωρούμε ότι έπρεπε ήδη να έχει ξηλωθεί,εδώ και 8 χρόνια,διότι δεν ταιριάζει με το περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό της Τσαριτσάνης(την Οικονόμειο Σχολή, τον πύργο του Μάμτζιου κι άλλα αρχοντικά). H συνέχιση της ύπαρξη της εκτός από τα προαναφερόμενα, αποτρέπει την δυνατότητα  η πλατεία να λειτουργεί ως ενιαίος χώρος, μαζί με το υπό διαμόρφωση τμήμα , ως κεντρικό σημείο της περιοχής, συνδυάζοντας  ταυτόχρονα  τη λειτουργικότητα  και την αισθητική  για την καλύτερη χρησιμοποίηση από τους κατοίκους και επισκέπτες ,αφού  η πλατεία κόβεται στα δυο μαζί με τα περισσότερα , σχεδόν όλα, από τα υπάρχοντα δέντρα.
Προτείνουμε δε τα υλικά της αυθαίρετης σιδεροκατασκευής να αξιοποηθούν για την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου σε χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης και ο ελεύθερος πλέον χώρος να διαμορφωθεί σε ένα υπαίθριο θέατρο για μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθώς και άλλα δημιουργικά παιχνίδια της νέας γενιάς και όχι μόνο.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους Συλλόγους της Τσαριτσάνης καθώς και τους πολίτες να πάρουν θέση και από κοινού να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και σωστά κατά τη γνώμη μας ,από το Δήμο Ελασσόνας και τη Δημοτική Κοινότητα Τσαριτσάνης,την καλύτερη διαμόρφωση της πλατείας,χωρίς να κοπούν δέντρα και να φύγει η αυθαίρετη σιδεροκατασκευή.

O  Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης καταθέτει δημόσια τη θέση του και προτάσεις σχετικά με τη διαμόρφωση της κάτω πλατείας Τσαριτσάνης και την αυθαίρετη σιδεροκατασκευή.

Διαπιστώνουμε,σαν Σύλλογος και-Ενεργοί πολίτες Τσαριτσάνης,ότι χωρίς να γίνει διάλογος με τους φορείς και τους Συλλόγους, απλά ενημέρωση με  τετελεσμένα,προχώρησε,σαν Δήμος στη δημοπράτηση της μελέτης για τηδιαμόρφωση της κάτω πλατείας,την οποία και καλοσωρίζουμε αλλά δυστυχώς χωρίς λόγο,προβλέπεται το κόψιμο δέκα (10) δέντρων,πράξη με την οποία φυσικά διαφωνούμε κάθετα και ανυποχώρητα διότι  καταστέφεται ένα αλσύλλιο,σημαντικός πνεύμονας πρασίνου και δροσιάς καθώς και
προστασίας,απορρόφισης της σκόνης και των θορύβων από τα διερχόμενα
τροχοφόρα.

Παρατηρήσαμε ότι η μελέτη της διαμόρφωσης της πλατείας,δεν ξεκίνησε μεβάση την υπάρχουσα  κατάσταση στο χώρο(15 μεγάλα δέντρα) και προσαρμογή της μελέτης ανάλογα,αλλά ούτε συμπεριέλαβε αναπλάσειςλειτουργικές και δημιουργικές για χρήση από τους πολίτες όλων τωνηλικιών και ιδιαίτερα τα παιδιά,τη νεολαία του τόπου.

Αλήθεια ποια είναι η επιστημονική θέση της Δασικής υπηρεσίας και του Δασαρχείου Ελασσόνας για το κόψιμο των δέντρων?

Γιατί το Δασαρχείο συναινεί στην υλοτομία των δέκα(10) δέντρων?

Η δε προβλεπόμενη δενροφύτευση θα αποδώσει μετά από 10-15 χρόνια.

Προηγούμενο άρθρο Oργάνωση για δουλειά με δικαιώματα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς
Επόμενο άρθρο «Πάνοπλος» για το ματς με τον Αμύντα